Skip links

Politika kolačića

Datum stupanja na snagu: 20. maj 2018.
Zadnja izmjena: 20. svibnja 2018.

Što je kolačić?

“Kolačić” je podatak koji se čuva na tvrdom disku vašeg računala. Kolačići bilježe kako se krećete po web mjestu tako da, kad ponovno posjetite tu web stranicu, može prikazati prilagođene opcije na temelju podataka pohranjenih kod vaše posljednje posjete. Kolačići se mogu koristiti i za analizu prometa i u reklamne i marketinške svrhe.

Kolačiće koriste gotovo sve web stranice i ne štete vašem sistemu.

Ako želite provjeriti ili promijeniti vrste kolačića koje koristi ovo web mjesto, to možete učiniti u postavkama preglednika. Kolačiće možete blokirati u bilo kojem trenutku aktiviranjem postavke na vašem pretraživaču koja vam omogućava da odbijete sve kolačiće ili samo neke od njih. Međutim, ako blokirate sve kolačiće (uključujući bitne kolačiće) možda nećete moći pristupiti našoj web stranici ili njenim dijelovima.

Kako koristimo kolačiće?

Mi koristimo kolačiće da bismo bolje razumjeli kako koristite našu web stranicu i da pratimo sve obrasce u vašoj upotrebi. To nam dodatno pomaže u razvoju i poboljšanju naše web stranice, kao i u stvaranju proizvoda i / ili usluga kao odgovor na ono što vam može ili trebate.

Kolačići su ili:
(a) Kolačići sesije: oni se pohranjuju na vašem računalu samo tokom vaše web sesije i automatski se brišu kada zatvorite preglednik – obično pohranjuju anonimni ID sesije koji vam omogućava da pregledavate web stranicu bez potrebe prijavite se na svaku stranicu, ali oni ne sakupljaju nikakve lične podatke s vašeg računala; ili
(b) Trajni kolačići: postojan kolačić pohranjuje se kao datoteka na vašem računalu i ostaje tamo kad zatvorite web pretraživač. Kolačić može pročitati web mjesto koje ga je stvorilo kada ponovno posjetite tu web stranicu. Za Google Analytics koristimo trajne kolačiće.

Kolačići se takođe mogu kategorisati na sljedeći način:
(a) Strogo potrebni kolačići: ovi su kolačići neophodni za efikasno korišćenje veb stranice, poput kupovine proizvoda i / ili usluge, i zbog toga ih ne možete isključiti. Bez ovih kolačića, usluge koje su vam dostupne na našoj web stranici ne mogu se pružiti. Ovi kolačići ne prikupljaju podatke o vama koji bi se mogli upotrijebiti za marketing ili za pamćenje gdje ste bili na Internetu.
(b) Kolačići performansi: ovi kolačići nam omogućuju nadzor i poboljšanje performansi naše web stranice. Na primjer, omogućuju nam da brojimo posjete, identificiramo izvore prometa i vidimo koji su dijelovi web lokacije najpopularniji.
(c) Kolačići funkcionalnosti: ovi kolačići omogućavaju našoj web lokaciji da pamti odabrane odluke i pružaju poboljšane funkcije. Na primjer, možda ćemo vam moći pružiti vijesti ili ažuriranja relevantna za usluge koje koristite. Oni se mogu koristiti za pružanje usluga koje ste zatražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju obično su anonimne.

Imajte na umu da treće strane koje oglašavaju na našoj web stranici (uključujući, na primjer, reklamne mreže i pružatelje vanjskih usluga poput usluga analize web prometa) također mogu koristiti kolačiće nad kojima nemamo kontrolu. Ovi kolačići vjerovatno će biti analitički / uspješni kolačići ili ciljani kolačići.