Skip links

Gizlilik Politikası

Yürürlük Tarihi: 20 Mayıs 2018
Son Düzeltme Tarihi: 20 Mayıs 2018

1. Giriş ve tanımlar

Romanya’da 33c Weiner Palada sokağında, 077040 Chiajna, Ilfov ilçesinde kayıtlı bir şirket olan Red Orange Research S.R.L., bundan sonra “BrainActive” olarak anılacaktır, “biz“, “bizim“, “biz” veya “şirket“, kabul eden kişilerden oluşan çevrimiçi topluluklar oluşturur ve yönetir anketleri doldurun ve parasal ödüller karşılığında ürünler, hizmetler, politika ve diğer konularla ilgili görüşlerini paylaşın. Bu topluluklar dünyanın dört bir yanından bireyleri içerir ve ayrıca “çevrimiçi paneller“, “çevrimiçi panel“, “paneller” veya “paneli“.

Siz“, “sizin“, “sizinkiniz” ve “kendiniz” sizi bir birey olarak kabul eder ve çevrimiçi panelimizin üyesi.

Panellerimizi yönetmek için kullandığımız yazılımlar ayrıca “platform” olarak anılacaktır.

Platformumuza kaydolarak çevrimiçi panelimize üye olursunuz ve bunun sonucunda bize bazı kişisel veriler sağlamanız gerekecektir. Panellerimize üyeliğiniz sizi fikir anketlerine katılmaya uygun kılar, ancak katılımınız isteğe bağlıdır.

Veri Koruma Görevlimizin e-posta adresi dpo@brainactivepanels.com şeklindedir.

Verilerinizi toplama ve kullanma yöntemimizden memnun değilseniz, veri koruma konularında Romanya’nın denetim otoritesi olan ANSPDCP’ye şikayette bulunma hakkınız vardır (www.dataprotection.ro). Sorunu çözebilmemiz için öncelikle bir şikayetiniz olduğunda bizimle iletişime geçmenizden dolayı teşekkür ederiz.

Sizinle ilgili elimizdeki bilgilerin doğru ve güncel olması çok önemlidir. Lütfen kişisel bilgileriniz değiştiğinde bize support@brainactivepanels.com adresinden bir e-posta göndererek bize bildirin.

Hassas verilerin işlenmesi için açık onayınızı istiyoruz.

2. Kişisel verilerinizi nasıl kullanıyoruz

Kişisel verilerinizi sadece yasal olarak izin verildiğinde kullanırız. Kişisel verilerinizin en yaygın kullanım alanları:
(a) aramızdaki ilişkiyi yapmamız gereken yerlerde (platformumuza üye olmak, görüş anketlerine katılmak ve verilerinizi, yaptığımız görüş anketlerini sipariş eden müşterilerle paylaşmak).
(b) meşru çıkarlarımız için (veya üçüncü bir tarafın çıkarları için) ve çıkarlarınız ve temel haklarınızın bu çıkarları geçersiz kılmadığı durumlarda.
(c) yasal veya düzenleyici bir yükümlülüğe uymamız gerektiğinde.

Genel olarak, kişisel verilerinizin işlenmesi için yasal bir dayanak olarak rızaya dayanmayız. İşbirliğimizin özü, panelimize kayıt olarak kişisel verilerinizi işlememize izin verilmesidir. Bazen bize hakkınızdaki hassas verileri sağlamanız mümkündür. Hassas veriler, ırk veya etnik kökeniniz, dini veya felsefi inançlar, cinsel yaşam, cinsel yönelim, politik görüşler, sendika üyeliğiniz, sağlığınız ve genetik ve biyometrik verileriniz hakkında bilgiler içeren bilgileri ifade eder (örneğin, göz hareketlerinizi veya yüz kodlamanızı izlemek). Yukarıdaki bilgilerden herhangi birini bize vermeyi seçebilmenizin nedeni, sizi daha geniş kapsamlı fikir araştırmalarına dahil etme izni vermenizdir, böylece daha yüksek ödüller kazanabilirsiniz. Cezai mahkumiyet ve suçlar hakkında herhangi bir bilgi toplamıyoruz. Hassas verilerinizi işlerken, izninize güveneceğiz.

İstediğiniz zaman işbirliğimizden vazgeçme veya yalnızca support@brainactivepanels.com adresinden bize bir e-posta göndererek hassas verilerinizi işleme koyma izninizi geri alma hakkınız vardır.

3. Kişisel verilerinizi işlemenin amaçları

Aşağıda, kişisel verilerinizi kullanma niyetindeki yöntemlerin ve bu verileri işleyeceğimiz yasal gerekçelerin bir açıklamasını bulabilirsiniz. Meşru çıkarlarımızın ne olduğunu da açıkladık.

Kişisel verilerinizi, verilerinizi kullandığımız belirli bir amaca bağlı olarak birden fazla yasal temel için işleyebiliriz. Özel verilerinizle ilgili daha fazla bilgi almak için güvendiğimiz belirli yasal zemin ile ilgili ayrıntılara ihtiyacınız varsa, lütfen bize href=”mailto:dpo@brainactivepanels.com”>dpo@brainactivepanels.com adresinden e-posta gönderin. Aşağıdaki tabloda birden fazla yasal dayanağı belirtilmiştir.

Amaç / Etkinlik Veri türü İşlem için yasal temel
Sizi çevrimiçi panelimizin yeni üyesi olarak kaydetmek için (a) Yaş
(b) Seks
(c) Bölge
(d) E-posta adresi
İlişkiyi sizinle yapmak – panelimizin bir üyesi olarak kaydolmak.
Teşviklerinizi işleme koymak ve sunmak için:
(a) Ödemeleri ve ücretleri yönetin
(a) Kimlik
(b) İrtibat verileri
(c) Finansal veriler
(d) İşlem
(a) Sizinle ilişkinizi gerçekleştirmek
(b) Meşru menfaatlerimizin, gerekçeli bir sebepten dolayı size gönderilen ödemeleri geri alması için gerekli olan
Aşağıdakileri içerecek olan ilişkimizi yönetmek:
(a) Şartlar ve Koşullarımızda veya Gizlilik Politikamızda yapılan değişiklikler hakkında sizi bilgilendirmek
(b) Sizden bir inceleme bırakmanızı veya bir anket doldurmanızı istemek
(a) Kimlik
(b) İrtibat verileri
(c) Profil
(d) Pazarlama ve İletişim
(a) Sizinle ilişkinizi gerçekleştirmek
(b) Yasal bir yükümlülüğe uymamız gerektiğinde zorunludur
(c) Kayıtlarımızı güncel tutmamız ve ürünlerimizin / hizmetlerimizin nasıl kullanıldığını araştırmamız için gerekli.
İşimizi ve sitemizi yönetmek ve korumak (teknik sorunların giderilmesi, veri analizi, test, sistem bakımı, destek, raporlama ve verilerin barındırılması dahil) (a) Kimlik
(b) İrtibat verileri
(c) Teknik veriler
(a) İşimizi yürütme, yönetim ve BT hizmetleri sağlama, ağ güvenliği, sahtekarlığı önleme ve bir iş düzenlemesi ya da bir grup yeniden yapılandırma uygulaması bağlamında meşru çıkarlarımız için gerekli
(b) Yasal bir yükümlülüğe uymamız gerektiğinde zorunludur
Web sitemizi, ürünlerimizi / hizmetlerimizi, pazarlamamızı, müşteri ilişkilerimizi ve deneyimlerimizi geliştirmek için veri analitiğini kullanmak (a) Teknik veriler
(b) Kullanım verileri
Meşru menfaatlerimizin ürünlerimiz ve hizmetlerimiz için müşteri türlerini tanımlaması, sitemizi güncel ve alakalı tutmak, işimizi geliştirmek ve pazarlama stratejimizi uygulamak için gerekli
İlginizi çekebilecek mal veya hizmetlerle ilgili öneri ve önerilerde bulunmak için (a) Kimlik
(b) İrtibat verileri
(c) Teknik veriler
(d) Kullanım verileri
(e) Profil
Meşru menfaatlerimizin ürünlerimizi / hizmetlerimizi geliştirmek ve işimizi büyütmek için gerekli olması
İletişim bilgilerinizi alt yüklenicilerimizle paylaşmak, böylece anketlerine doğrudan katılabilmeniz için (a) İletişim verileri Alt yüklenicilerimiz tarafından doğrudan yapılan anketlere katılmanız için gerekli

4. E-posta iletişimi

Bizden e-posta iletişimi alacaksınız:
(a) sizi bir ankete katılmaya davet ettiğimizde;
(b) size platformumuzun işleyişi hakkında alakalı bilgiler verdiğimizde (örneğin resmi tatiller, Şartlar ve Koşullarımızdaki değişiklikler, ödemelerle ilgili bilgiler vb.).

Size pazarlama e-postaları göndermeye başlamadan önce (işbirliğimize dayanan ilgili bilgiler dışında) veya kişisel verilerinizi pazarlama amacıyla üçüncü taraflarla paylaşmadan önce açık onayınızı isteyeceğiz.

5. Kişisel verilerinizin ifşası

Kişisel verilerinizi aşağıdaki tabloda belirtilen amaçlar için aşağıda belirtilen taraflarla paylaşmak zorunda kalabiliriz:
(a) BT ve sistem yönetimi hizmetleri sunan servis sağlayıcılar.
(b) avukatlar, bankacılar, denetçiler ve danışmanlık, bankacılık, sigorta ve muhasebe hizmetleri veren sigorta şirketleri dahil olmak üzere profesyonel danışmanlar.
(c) belirli durumlarda veri işleme faaliyetlerinin raporlanmasını gerektiren diğer yetkili makamların yanı sıra, Romanya’da bulunan vergi makamları, düzenleyiciler ve diğer benzeri kurumlar.
(d) sattığımız veya devrettiğimiz veya işimizin veya varlıklarımızın bir bölümünü kimlerle birleştirdiğimiz üçüncü şahıslar veya detaylı anketlere katılımınız için müteahhitlere.

Kişisel verilerinizin güvenliğine saygı duyması ve yasalara uygun davranması için verilerinizi alan tüm üçüncü taraflardan talep ediyoruz. Bu tür üçüncü tarafların kişisel verilerinizi yalnızca belirtilen amaçlarla ve talimatlarımız doğrultusunda işleme koymalarına izin verilir.

Bazı anketlere katılırken, kişisel verilerinizin bir kısmının, yaptığımız anketlerin yararlanıcılarıyla paylaşılmasını isteyip istemediğiniz sorulabilir, böylece bu anketlerin bir sonraki aşamalarına katılabilirsiniz. Kişisel verilerinizi ancak bu tür işlemlere izin verirseniz paylaşırız.

6. Uluslararası transferler

Kişisel verilerinizi, verilerinizi Avrupa Ekonomik Alanı (AÇA) dışına aktarmayı içeren bir grup şirket içinde paylaşıyoruz.

Avrupa Ekonomik Alanı dışındaki ülkeler (AÇA) kişisel verilerinize her zaman aynı düzeyde koruma sağlamaz; bu nedenle Avrupa yasaları, transfer belirli kriterleri karşılamadığı sürece, AEA dışındaki kişisel verilerin transferini yasaklamıştır.

Üçüncü taraf hizmet sağlayıcılarımızın birçoğu, Avrupa Ekonomik Bölgesi’nin (AÇA) dışında konumlandırılmıştır, bu nedenle kişisel verilerinizin işlenmesi AÇA dışında bir veri aktarımı içerecektir.

Kişisel verilerinizi AÇA dışına aktardığımızda, aşağıdaki güvenlik önlemlerinden en az birini uygulayarak, benzer derecede veri güvenliği sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yaparız:
(a) kişisel verilerinizi yalnızca kişisel verileriniz için Avrupa Komisyonu tarafından yeterli düzeyde koruma sağladığı kabul edilen ülkelere aktaracağız; veya
(b) belirli hizmet sağlayıcıları kullandığımız zaman, kişisel verilere Avrupa’da sahip olduğu korumayı veren Avrupa Komisyonu tarafından onaylanan özel sözleşmeler veya davranış kuralları ya da sertifika mekanizmalarını kullanabiliriz; veya
(c) Amerika Birleşik Devletleri merkezli sağlayıcıları kullandığımız yerlerde, Avrupa ve ABD arasında paylaşılan kişisel verilere benzer koruma sağlamalarını gerektiren AB – ABD Gizlilik Kalkanı’na dahil olmaları durumunda onlara veri aktarabiliriz.

Yukarıdaki güvencelerden hiçbiri mevcut değilse, özel kişisel veri aktarımı için açık onayınızı isteyebiliriz. Bize dpo@brainactivepanels.com adresinden bir e-posta göndererek onayınızı istediğiniz zaman geri çekme hakkınız vardır. Ayrıca, kişisel verilerinizi AÇA dışına aktarırken kullandığımız özel mekanizma hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, lütfen bize dpo@brainactivepanels.com adresinden e-posta gönderin.

7. Veri güvenliği

Kişisel verilerinizin yanlışlıkla kaybolmasını, yetkisiz kullanımını veya erişimini, ayrıca değiştirmelerini veya ifşa etmelerini önlemek için uygun güvenlik önlemleri aldık. Ek olarak, kişisel verilerinize erişimi, bu verileri bilmesi gereken belirli çalışanlar, acenteler, taşeronlar ve diğer üçüncü taraflarla sınırlandırıyoruz. Kişisel verilerinizi yalnızca talimatlarımıza göre işlerler ve gizlilik yükümlülüğüne tabidirler.

Ayrıca, olası herhangi bir kişisel veri ihlaliyle başa çıkmak için prosedürler koyduk; sizi veri ihlali konusunda bilgilendireceğiz ve yasal olarak bunu yapmak zorunda olduğumuz herhangi bir geçerli düzenleyiciyi de bilgilendireceğiz.

8. Veri saklama

Kişisel verilerinizi, yalnızca yasal, muhasebe veya raporlama gerekliliklerini yerine getirmek de dahil olmak üzere topladığımız amaçları yerine getirmek için gerekli olduğu sürece saklayacağız.

Kişisel veriler için uygun saklama süresinin belirlenmesi için, kişisel verilerin miktarını, niteliğini ve hassasiyetini, yetkisiz kullanımdan kaynaklanabilecek potansiyel zarar riskini veya kişisel verilerinizin ifşası, kişisel verilerinizi işleme koyma nedenlerini dikkate alıyoruz. ve bu amaçları diğer yollarla ve uygulanabilir yasal gerekliliklerle yerine getirme imkanı.

Kanun gereği, müşterilerimizle ilgili (Temas, Kimlik, Mali ve İşlem Verileri dahil) temel bilgileri vergi amacıyla müşteri olduktan sonra 10 yıl boyunca saklamalıyız.

Verilerinizi silmemizi isteyebilirsiniz: Lütfen aşağıdaki 9. maddede daha fazla bilgi edinin.

Ayrıca, araştırma veya istatistiksel amaçlarla kişisel verilerinizi (artık sizinle ilişkilendirilemeyecek şekilde) anonimleştirebiliriz; bu durumda, bu bilgileri size önceden bir bildirimde bulunmaksızın süresiz olarak kullanabiliriz.

9. Yasal haklarınız

Belirli koşullar altında, veri koruma yasaları uyarınca kişisel verilerinizle ilgili haklarınız vardır. Kısacası, hakkınız:
(a) kişisel verilerinize erişim talebinde bulunun.
(b) kişisel verilerinizin düzeltilmesini isteyin.
(c) kişisel verilerinizin silinmesini istemek.
(d) kişisel verilerinizin işlenmesini reddeder.
(e) kişisel verilerinizin işlenmesinin kısıtlanmasını isteyin.
(f) kişisel verilerinizin aktarılmasını istemek.
(g) onayınızı geri çekmek.

Yukarıda belirtilen haklardan herhangi birini kullanmak istiyorsanız, lütfen bize support@brainactivepanels.com adresinden e-posta gönderin.

Kişisel verilerinize erişmek (veya diğer haklardan herhangi birini kullanmak için) bir ücret ödemenize gerek yoktur. Ancak, isteğiniz açıkça temelsiz, tekrarlayan veya aşırı ise, makul bir ücret talep edebiliriz. Alternatif olarak, bu durumlarda isteğinize uymayı reddedebiliriz.

Kimliğinizi onaylamamıza ve kişisel verilerinize erişme hakkınızı (veya diğer haklarınızı kullanmaya devam etmenize) yardımcı olmak için sizden özel bilgiler talep etmemiz gerekebilir. Bu, kişisel verilerin, bu bilgileri almaya hakkı olmayan hiçbir kişiye ifşa edilmemesini sağlayan bir güvenlik önlemidir. Ayrıca, cevabımızı hızlandırma isteğiniz ile ilgili daha fazla bilgi istemek için sizinle iletişime geçebiliriz.

Herhangi bir meşru talebe yanıtını aldıktan sonra bir ay içinde yanıt vermeye çalışıyoruz. İsteğiniz özellikle karmaşıksa veya çok sayıda istekte bulunmuşsanız, bu durum bizi bir aydan daha uzun sürebilir. Bu durumda, sizi bilgilendireceğiz ve sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.