Skip links

Zásady ochrany osobných údajov

Dátum účinnosti: 20. mája 2018
Naposledy upravené: 20. mája 2018

1. Úvod a definície

Red Orange Research S.R.L., spoločnosť registrovaná v Rumunsku na ulici 33c Weiner Palada, 077040 Chiajna, Ilfov, ďalej len “BrainActive“, “naše“, “nás” alebo “spoločnosť“, vytvára a spravuje online komunity vyrobené z ľudí, ktorí s tým súhlasia vyplňte prieskumy a vymieňajte si názory na produkty, služby, politiku a ďalšie témy výmenou za peňažné odmeny. Tieto komunity zahŕňajú jednotlivcov z celého sveta a budú sa ďalej označovať ako “online panely“, “online panel“, “panely” alebo “panel“.

Vy” a “Vy sami” vás označujú ako jednotlivca a člen nášho online panela.

Softvér, ktorý používame na správu našich panelov, sa bude ďalej označovať ako “platforma“.

Registráciou na našej platforme sa stanete členom nášho online panela, a preto budete musieť poskytnúť niektoré osobné údaje. Vďaka členstvu v našich paneloch máte nárok na účasť v našich prieskumoch verejnej mienky, vaša účasť je však dobrovoľná.

E-mailová adresa nášho úradníka pre ochranu údajov je dpo@brainactivepanels.com.

Ak nie ste spokojní s tým, ako zhromažďujeme a používame vaše údaje, máte právo podať sťažnosť ANSPDCP, rumunskému dozornému orgánu pre otázky ochrany údajov (www.dataprotection.ro). Boli by sme vďační, keby ste nás kontaktovali ako prví, keď máte sťažnosť, aby sme sa ju mohli pokúsiť vyriešiť.

Je veľmi dôležité, aby informácie, ktoré o vás máme, boli presné a aktuálne. Dajte nám vedieť, kedykoľvek sa vaše osobné informácie zmenia, a pošlite nám e-mail na adresu support@brainactivepanels.com.

Vyžadujeme váš výslovný súhlas so spracovaním citlivých údajov.

2. Ako používame vaše osobné údaje

Vaše osobné údaje použijeme iba vtedy, keď to povolíme zákonom. Najbežnejšie použitia vašich osobných údajov sú:
(a) v prípade, že potrebujeme vykonať vzťah medzi nami (stať sa členom našej platformy, zúčastňovať sa na prieskumoch verejnej mienky a zdieľať vaše údaje s klientmi, ktorí si objednali prieskumy verejnej mienky, ktoré uskutočňujeme).
b) ak je to potrebné pre naše legitímne záujmy (alebo záujmy tretej strany) a ak vaše záujmy a základné práva tieto záujmy neprevyšujú.
c) ak potrebujeme splniť zákonnú alebo regulačnú povinnosť.

Pri spracovaní vašich osobných údajov sa vo všeobecnosti nespoliehame na súhlas ako na právny dôvod. Podstatou našej spolupráce je, že registráciou v našom paneli máme povolenie spracovať vaše osobné údaje. Je možné, že nám niekedy poskytnete citlivé údaje o vás. Citlivé údaje sa týkajú informácií, ktoré zahŕňajú podrobnosti o vašej rase alebo etnickom pôvode, náboženskom alebo filozofickom presvedčení, sexuálnom živote, sexuálnej orientácii, politických názoroch, členstve v odboroch, informácie o vašom zdraví a genetických a biometrických údajoch (napr. Sledovanie pohybu očí alebo kódovania tváre) ). Dôvodom, pre ktorý sa môžete rozhodnúť poskytnúť ktorúkoľvek z vyššie uvedených informácií, je udelenie vášho súhlasu so zahrnutím vás do širšej škály prieskumov verejnej mienky, aby ste mohli získať vyššie odmeny. Nezhromažďujeme žiadne informácie o odsúdeniach za trestné činy a trestných činoch. Pri spracovaní vašich citlivých údajov sa budeme spoliehať na váš súhlas.

Kedykoľvek máte právo odhlásiť sa z našej spolupráce alebo iba zrušiť svoj súhlas so spracovaním citlivých údajov zaslaním e-mailu na adresu support@brainactivepanels.com.

3. Účely spracovania vašich osobných údajov

Nižšie nájdete popis spôsobov, akými máme v úmysle použiť vaše osobné údaje, a právne dôvody, na základe ktorých tieto údaje spracujeme. Vysvetlili sme tiež, aké sú naše oprávnené záujmy.

Vaše osobné údaje môžeme spracovať z viacerých dôvodov, a to v závislosti od konkrétneho účelu, na ktorý vaše údaje používame. Pošlite nám e-mail na adresu dpo@brainactivepanels.com, ak potrebujete podrobnosti o konkrétnom právnom základe, na ktorý sa spoliehame pri spracovaní vašich osobných údajov v prípadoch, keď viac V nasledujúcej tabuľke je uvedený jeden právny dôvod.

Účel / aktivita Typ údajov Zákonný základ pre spracovanie
Registrovať vás ako nového člena nášho online panela (a) Vek
(b) Pohlavie
(c) Región
(d) e-mailová adresa
Vykonávanie vzťahov s vami – registrácia ako člen nášho panelu.
Spracovanie a poskytnutie stimulov:
(a) Spravujte platby a poplatky
(a) Totožnosť
(b) Kontaktné údaje
(c) Finančné údaje
(d) Transakcia
(a) Vykonávanie vzťahov s vami
(b) Je nevyhnutné, aby naše legitímne záujmy vymáhali platby, ktoré vám boli doručené v prípade, že neexistujú odôvodnené dôvody
Spravovať náš vzťah s vami, ktorý bude zahŕňať:
(a) Upozorňujeme vás na zmeny našich zmluvných podmienok alebo našich zásad ochrany osobných údajov
(b) Žiadosť o zanechanie kontroly alebo vyplnenie prieskumu
(a) Totožnosť
(b) Kontaktné údaje
(c) Profil
(d) Marketing a komunikácia
(a) Vykonávanie vzťahov s vami
(b) Nevyhnutné, keď musíme splniť zákonnú povinnosť
(c) Je potrebné, aby sme neustále aktualizovali svoje záznamy a študovali, ako sa používajú naše produkty / služby
Spravovať a chrániť naše podnikanie a naše stránky (vrátane riešenia akýchkoľvek technických problémov, analýzy údajov, testovania, údržby systému, podpory, vykazovania a hostovania údajov) (a) Totožnosť
(b) Kontaktné údaje
(c) Technické údaje
(a) Potrebné pre naše legitímne záujmy týkajúce sa vedenia nášho podnikania, poskytovania administratívnych a IT služieb, zabezpečenia siete, predchádzania podvodom av súvislosti s reorganizáciou podniku alebo reštrukturalizáciou skupiny.
(b) Potrebné, keď musíme splniť zákonnú povinnosť
Použiť analytiku údajov na zlepšenie našich webových stránok, našich produktov / služieb, marketingu, vzťahov so zákazníkmi a skúseností (a) Technické údaje
(b) Údaje o použití
Potrebné pre naše oprávnené záujmy definovať typy zákazníkov pre naše produkty a služby, udržiavať naše stránky aktuálne a relevantné, rozvíjať naše podnikanie a implementovať našu marketingovú stratégiu
Uvádzať návrhy a odporúčania týkajúce sa tovaru alebo služieb, ktoré by vás mohli zaujímať (a) Totožnosť
(b) Kontaktné údaje
(c) Technické údaje
(d) Údaje o použití
(e) Profil
Potrebné pre naše oprávnené záujmy na vývoji našich výrobkov / služieb a rozvoji nášho podnikania
Ak chcete zdieľať svoje kontaktné údaje s našimi subdodávateľmi, aby ste sa mohli priamo zúčastniť na ich prieskumoch (a) Kontaktné údaje Potrebné pre vašu účasť na prieskumoch verejnej mienky priamo vedených našimi subdodávateľmi

4. E-mailová komunikácia

Od nás dostanete e-mailovú komunikáciu:
(a) keď vás pozývame na účasť v prieskume;
(b) keď vám poskytneme relevantné informácie týkajúce sa fungovania našej platformy (napríklad sviatky, zmeny o našich podmienkach, informácie o platbách atď.).

Než začneme odosielať marketingové e-maily (iné ako relevantné informácie založené na našej spolupráci) alebo pred zdieľaním vašich osobných údajov s treťou stranou na marketingové účely, požiadame vás o výslovný súhlas.

5. Zverejnenie vašich osobných údajov

Možno budeme musieť zdieľať vaše osobné údaje so stranami uvedenými nižšie na účely uvedené v tabuľke vyššie:
(a) poskytovatelia služieb, ktorí ponúkajú služby správy IT a systémov.
(b) profesionálni poradcovia vrátane právnikov, bankárov, audítorov a poisťovateľov, ktorí poskytujú poradenské, bankové, poisťovacie a účtovnícke služby.
(c) daňové orgány, regulačné orgány a iné podobné inštitúcie so sídlom v Rumunsku, ako aj v iných príslušných jurisdikciách, ktoré za určitých okolností vyžadujú podávanie správ o činnostiach spracovania údajov.
(d) tretie strany, ktorým predávame alebo prevádzame alebo s ktorými zlúčime časti nášho podnikania alebo našich aktív, alebo dodávateľom za vašu účasť v podrobných prieskumoch.

Vyžadujeme od všetkých tretích strán, ktoré prijímajú vaše údaje, aby rešpektovali bezpečnosť vašich osobných údajov a aby s nimi zaobchádzali v súlade so zákonom. Takéto tretie strany môžu spracovávať vaše osobné údaje iba na určené účely av súlade s našimi pokynmi.

Pri účasti na určitých prieskumoch sa vás môže opýtať, či chcete zdieľať niektoré z vašich osobných údajov s príjemcami prieskumov, ktoré uskutočňujeme, aby ste sa mohli zúčastniť ďalších etáp týchto prieskumov. Vaše osobné údaje budeme zdieľať iba vtedy, ak s takýmito činnosťami súhlasíte.

6. Medzinárodné prevody

Vaše osobné údaje zdieľame v rámci skupiny spoločností, čo znamená prenos vašich údajov mimo Európskeho hospodárskeho priestoru (EHP).

Krajiny mimo Európskeho hospodárskeho priestoru (EHP) nie vždy poskytujú rovnaké úrovne ochrany vašich osobných údajov, takže európske právne predpisy zakazujú prenos osobných údajov mimo EHP, pokiaľ prenos nespĺňa určité kritériá.

Mnoho našich poskytovateľov služieb tretích strán sa nachádza mimo Európskeho hospodárskeho priestoru (EHP), takže ich spracovanie vašich osobných údajov bude vyžadovať prenos údajov mimo EHP.

Vždy, keď prenášame vaše osobné údaje mimo EHP, snažíme sa zaistiť podobný stupeň bezpečnosti údajov implementáciou aspoň jednej z nasledujúcich záruk:
(a) Vaše osobné údaje prevedieme iba do krajín, o ktorých sa predpokladá, že Európska komisia poskytuje primeranú úroveň ochrany osobných údajov; alebo
(b) v prípade, že využívame určitých poskytovateľov služieb, môžeme použiť osobitné zmluvy alebo kódexy správania alebo certifikačné mechanizmy schválené Európskou komisiou, ktoré poskytujú osobným údajom rovnakú ochranu, akú majú v Európe; alebo
(c) ak využívame poskytovateľov so sídlom v Spojených štátoch, môžeme im údaje preniesť, ak sú súčasťou štítu na ochranu súkromia medzi EÚ a USA, ktorý od nich vyžaduje, aby poskytovali podobnú ochranu ako osobné údaje zdieľané medzi Európou a USA.

Ak nie je k dispozícii žiadna z vyššie uvedených záruk, môžeme vás požiadať o výslovný súhlas s konkrétnym prenosom osobných údajov. Máte právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas zaslaním e-mailu na adresu dpo@brainactivepanels.com. Pošlite nám tiež e-mail na adresu dpo@brainactivepanels.com, ak chcete ďalšie informácie o konkrétnom mechanizme, ktorý používame pri prenose vašich osobných údajov mimo EHP.

7. Bezpečnosť údajov

Zaviedli sme príslušné bezpečnostné opatrenia, aby sme zabránili náhodnému strate vašich osobných údajov, ich neoprávnenému použitiu alebo prístupu, ako aj ich pozmeneniu alebo zverejneniu. Okrem toho obmedzujeme prístup k vašim osobným údajom na tých zamestnancov, agentov, subdodávateľov a iné tretie strany, ktoré majú špecifickú potrebu poznať takéto údaje. Vaše osobné údaje budú spracovávať iba na základe našich pokynov a podliehajú povinnosti mlčanlivosti.

Okrem toho sme zaviedli postupy na riešenie akéhokoľvek možného porušenia osobných údajov; budeme vás informovať o narušení údajov a tiež upozorníme každého príslušného regulačného orgánu, ak to zo zákona požadujeme.

8. Uchovávanie údajov

Vaše osobné údaje budeme uchovávať iba tak dlho, ako je potrebné na splnenie účelu, na ktorý sme ich zhromaždili, a to aj na účely splnenia akýchkoľvek právnych, účtovných alebo výkazníckych požiadaviek.

Pri určovaní vhodného obdobia uchovávania osobných údajov berieme do úvahy množstvo, povahu a citlivosť osobných údajov, potenciálne riziko poškodenia v dôsledku neoprávneného použitia alebo zverejnenia vašich osobných údajov, účely, na ktoré spracúvame vaše osobné údaje. a možnosť dosiahnuť tieto účely inými prostriedkami, ako aj uplatniteľné právne požiadavky.

Podľa zákona musíme uchovávať základné informácie o našich zákazníkoch (vrátane kontaktných údajov, identifikačných údajov, finančných údajov a údajov o transakciách) 10 rokov po tom, čo prestali byť daňovými zákazníkmi.

Môžete nás požiadať o vymazanie vašich údajov: ďalšie informácie nájdete v bode 9 nižšie.

Vaše osobné údaje môžeme tiež anonymizovať (aby už s vami nemohli byť spojené) na výskumné alebo štatistické účely. V takom prípade môžeme tieto informácie bez časového upozornenia použiť bez ďalšieho upozornenia.

9. Vaše zákonné práva

Za určitých okolností máte práva týkajúce sa vašich osobných údajov podľa zákonov o ochrane údajov. Stručne povedané, máte právo na:
(a) požiadať o prístup k vašim osobným údajom.
(b) požadovať opravu vašich osobných údajov.
(c) požiadať o vymazanie vašich osobných údajov.
(d) odmietnuť spracovanie vašich osobných údajov.
(e) požiadať o obmedzenie spracovania vašich osobných údajov.
(f) požadovať prenos vašich osobných údajov.
(g) odvolať váš súhlas.

Ak si chcete uplatniť ktorékoľvek z vyššie uvedených práv, pošlite nám e-mail na adresu support@brainactivepanels.com.

Nebudete musieť platiť poplatok za prístup k svojim osobným údajom (alebo za uplatnenie akýchkoľvek iných práv). Môžeme však účtovať primeraný poplatok, ak je vaša žiadosť zjavne neopodstatnená, opakujúca sa alebo neprimeraná. Za týchto okolností môžeme prípadne odmietnuť vyhovieť vašej žiadosti.

Možno budeme musieť od vás požadovať konkrétne informácie, aby sme nám pomohli potvrdiť vašu totožnosť a zabezpečiť vaše právo na prístup k vašim osobným údajom (alebo na uplatnenie akýchkoľvek vašich ďalších práv). Toto je bezpečnostné opatrenie na zabezpečenie toho, aby osobné údaje neboli sprístupnené osobe, ktorá nemá právo na ich získanie. Môžeme vás tiež kontaktovať, aby sme vás požiadali o ďalšie informácie týkajúce sa vašej žiadosti o urýchlenie našej reakcie.

Snažíme sa odpovedať na každú oprávnenú žiadosť do jedného mesiaca od jej prijatia. Príležitostne môže trvať dlhšie ako mesiac, ak je vaša žiadosť mimoriadne zložitá alebo ak ste zadali niekoľko žiadostí. V takom prípade vás budeme informovať a budeme vás informovať.