Skip links

Politika zasebnosti

Datum veljavnosti: 20. maj 2018
Zadnja sprememba: 20. maj 2018

1. Uvod in definicije

Red Orange Research S.R.L., družba, registrirana v Romuniji, v ulici Weiner Palada 33c, 077040 Chiajna, okrožje Ilfov, v nadaljnjem besedilu “BrainActive“, “mi“, “naše“, “nas” ali “podjetje“, gradi in upravlja spletne skupnosti, sestavljene iz ljudi, ki soglašajo izpolnite ankete in delite mnenja o izdelkih, storitvah, politiki in drugih temah v zameno za denarne nagrade. Te skupnosti vključujejo posameznike z vsega sveta in jih bodo poimenovali “spletne plošče“, “spletna plošča“, “paneli” ali “plošča“.

Vi” in “vaš” se nanašajo na vas kot na posameznika in član našega spletnega sveta.

Programska oprema, ki jo uporabljamo za upravljanje plošč, bo v nadaljevanju imenovana “platforma“.

Z registracijo na naši platformi postanete član naše spletne plošče in posledično boste morali posredovati nekatere osebne podatke. Vaše članstvo v naših odborih vam omogoča, da sodelujete v naših anketah, vendar je vaše sodelovanje prostovoljno.

E-poštni naslov našega uradnika za varstvo podatkov je dpo@brainactivepanels.com.

Če niste zadovoljni z načinom zbiranja in uporabe vaših podatkov, se lahko pritožite na ANSPDCP, romunski nadzorni organ za vprašanja varstva podatkov (www.dataprotection.ro). Hvaležni bi vam bili, če bi nas, če bi se pritožili, najprej poklicali, da bi jo lahko poskusili rešiti.

Zelo pomembno je, da so informacije, ki jih imamo o vas, točne in ažurne. Sporočite nam, kadar koli se vaši osebni podatki spremenijo, tako da nam pošljete e-poštno sporočilo na support@brainactivepanels.com.

Za obdelavo občutljivih podatkov potrebujemo vaše izrecno soglasje.

2. Kako uporabljamo vaše osebne podatke

Vaše osebne podatke bomo uporabili le, če nam je to dovoljeno. Najpogostejše uporabe vaših osebnih podatkov so:
(a) tam, kjer moramo vzpostaviti odnos med nami (postati član naše platforme, sodelovati v raziskavah javnega mnenja in deliti vaše podatke s strankami, ki so naročile javnomnenjske raziskave).
(b) kadar je to potrebno zaradi naših legitimnih interesov (ali interesov tretje osebe) in kadar vaši interesi in temeljne pravice ne prevladajo nad temi interesi.
(c) kadar moramo izpolnjevati zakonske ali regulativne obveznosti.

Na splošno se ne zanašamo na privolitev kot pravni razlog za obdelavo vaših osebnih podatkov. Bistvo našega sodelovanja je, da lahko z registracijo v naš panel obdelujemo vaše osebne podatke. Mogoče je, da nam včasih posredujete občutljive podatke o vas. Občutljivi podatki se nanašajo na podatke, ki vključujejo podrobnosti o vaši rasi ali narodnosti, verskih ali filozofskih prepričanjih, spolnem življenju, spolni usmerjenosti, političnih mnenjih, članstvu v sindikatu, podatke o vašem zdravju ter genetskih in biometričnih podatkih (npr. Sledenje gibanju oči ali kodiranje obraza). Razlog, da se lahko odločite, da nam boste posredovali katero koli od zgornjih informacij, je, da soglašate, da vas vključimo v širši razpon mnenjskih raziskav, da boste lahko ustvarili večje nagrade. Ne zbiramo nobenih informacij o kazenskih obsodbah in kaznivih dejanjih. Pri obdelavi vaših občutljivih podatkov se bomo zanašali na vaše soglasje.

Kadar koli imate pravico, da se odpovete sodelovanju in samo umaknete soglasje za obdelavo občutljivih podatkov, tako da nam pošljete e-poštno sporočilo na support@brainactivepanels.com.

3. Namen obdelave vaših osebnih podatkov

Spodaj najdete opis načinov, kako nameravamo uporabljati vaše osebne podatke, in pravne podlage, na katerih bomo te podatke obdelovali. Pojasnili smo tudi, kakšni so naši legitimni interesi.

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo za več kot en zakonit razlog, odvisno od posebnega namena, za katerega uporabljamo vaše podatke. Če potrebujete podrobnosti o posebnem pravnem temelju, na katerega se zanašamo za obdelavo vaših osebnih podatkov, nam pošljite e-pošto na dpo@brainactivepanels.com v spodnji tabeli je bilo omenjenih več pravnih razlogov.

 

Namen / dejavnost Vrsta podatkov Zakonska podlaga za obdelavo
Da vas registriramo kot novega člana naše spletne plošče (a) Starost
(b) Spol
(c) Regija
(d) E-poštni naslov
Povezava z vami – registracija kot člana naše plošče.
Za obdelavo in oddajo spodbud:
(a) Upravljanje plačil in pristojbin
(a) Identiteta
(b) Kontaktni podatki
(c) Finančni podatki
(d) Transakcija
(a) Povezava s tabo
(b) Kar je potrebno za naše zakonite interese za izterjavo plačil, ki vam jih dostavimo brez utemeljenega razloga
Upravljanje naših odnosov z vami, ki bo vključeval:
(a) Vas obveščamo o spremembah naših pogojev in pravilnika o zasebnosti
(b) Prosim, da pustite pregled ali izpolnite anketo
(a) Identiteta
(b) Kontaktni podatki
(c) Profil
(d) Trženje in komunikacije
(a) Povezava z vami
(b) Potrebno, če moramo izpolnjevati zakonsko obveznost
(c) Potrebno je za posodabljanje naših evidenc in za preučevanje uporabe naših izdelkov / storitev
Za upravljanje in zaščito našega podjetja in našega spletnega mesta (vključno z odpravljanjem tehničnih težav, analizo podatkov, testiranjem, vzdrževanjem sistema, podporo, poročanjem in gostovanjem podatkov) (a) Identiteta
(b) Kontaktni podatki
(c) Tehnični podatki
(a) Potrebno za naše zakonite interese vodenja poslovanja, zagotavljanja administrativnih in IT storitev, varnosti omrežja, preprečevanja goljufij in v okviru reorganizacije poslovanja ali skupinskega prestrukturiranja.
(b) Potrebno, če moramo izpolnjevati zakonsko obveznost
Za uporabo analitike podatkov za izboljšanje našega spletnega mesta, naših izdelkov / storitev, trženja, odnosov s strankami in izkušenj (a) Tehnični podatki
(b) Podatki o uporabi
Za naše legitimne interese je potrebno določiti vrste kupcev za naše izdelke in storitve, vzdrževati našo spletno stran posodobljeno in ustrezno, razvijati poslovanje in izvajati našo tržno strategijo
Da bi vam lahko predlagali predloge in priporočila o blagu ali storitvah, ki bi vas lahko zanimali (a) Identiteta
(b) Kontaktni podatki
(c) Tehnični podatki
(d) Podatki o uporabi
(e) Profil
Potrebno za naše zakonite interese za razvoj naših izdelkov / storitev in rast poslovanja
Da delite svoje kontaktne podatke z našimi podizvajalci, da boste lahko neposredno sodelovali pri njihovih raziskavah (a) Kontaktni podatki Potrebno za vaše sodelovanje na anketah, ki jih neposredno izvajajo naši podizvajalci

4. Komunikacija po e-pošti

Od nas boste prejeli e-poštna sporočila:
(a) kadar vas povabimo k sodelovanju v anketi;
(b) ko vam zagotovimo ustrezne informacije o delovanju naše platforme (npr. državni prazniki, spremembe v naših pogojih in določilih, informacije, povezane s plačili itd.).

Prosimo za vaše izrecno soglasje, preden vam začnemo pošiljati marketinška e-poštna sporočila (razen ustreznih informacij, ki temeljijo na našem sodelovanju) ali preden delimo vaše osebne podatke s katero koli tretjo osebo za namene trženja.

5. Razkritje vaših osebnih podatkov

Vaše osebne podatke bomo morda morali deliti s strankami, navedenimi spodaj, za namene, navedene v zgornji tabeli:
(a) ponudniki storitev, ki ponujajo storitve IT in sistemske administracije.
(b) strokovni svetovalci, vključno z odvetniki, bankirji, revizorji in zavarovalnicami, ki opravljajo svetovalne, bančne, zavarovalniške in računovodske storitve.
(c) davčni organi, regulatorji in druge podobne institucije s sedežem v Romuniji in drugih ustreznih jurisdikcijah, ki zahtevajo poročanje o dejavnostih obdelave podatkov v določenih okoliščinah.
(d) tretje osebe, ki jih prodajamo ali prenašamo ali s katerimi združujemo dele poslovanja ali premoženja, ali izvajalcem, ki sodelujejo v podrobnih raziskavah.

Od vseh tretjih oseb, ki prejmejo vaše podatke, zahtevamo, da spoštujejo varnost vaših osebnih podatkov in jih obravnavajo v skladu z zakonom. Takšne tretje osebe lahko obdelujejo vaše osebne podatke samo za določene namene in v skladu z našimi navodili.

Med sodelovanjem v določenih anketah boste morda vprašani, ali želite, da se nekateri vaši osebni podatki delijo z upravičenci do anket, ki jih izvajamo, tako da lahko sodelujete v naslednjih fazah teh raziskav. Vaše osebne podatke bomo delili le, če soglašate s takimi dejanji.

6. Mednarodni prenosi

Vaše osebne podatke delimo znotraj skupine podjetij, kar vključuje prenos vaših podatkov zunaj Evropskega gospodarskega prostora (EGP).

Države zunaj Evropskega gospodarskega prostora (EGP) ne nudijo vedno enake ravni vaših osebnih podatkov, zato evropska zakonodaja prepoveduje prenos osebnih podatkov zunaj EGP, razen če prenos ne izpolnjuje določenih meril.

Mnogi naši ponudniki storitev so zunaj Evropskega gospodarskega prostora (EGP), zato bo njihova obdelava vaših osebnih podatkov vključevala prenos podatkov zunaj EGP.

Kadarkoli prenosimo vaše osebne podatke zunaj EGP, se trudimo, da zagotovimo podobno stopnjo varnosti podatkov z izvajanjem vsaj enega od naslednjih zaščitnih ukrepov:
(a) vaše osebne podatke bomo prenesli le v države, za katere se šteje, da zagotavljajo ustrezno raven varstva osebnih podatkov s strani Evropske komisije; ali
(b) kadar uporabljamo določene ponudnike storitev, lahko uporabljamo posebne pogodbe ali kodekse ravnanja ali mehanizme potrjevanja, ki jih je odobrila Evropska komisija in ki osebnim podatkom zagotavljajo enako zaščito kot v Evropi; ali
(c) kadar uporabljamo ponudnike s sedežem v Združenih državah, jim lahko prenašamo podatke, če so del zaščite zasebnosti EU – ZDA, ki od njih zahteva, da nudijo podobno zaščito kot osebni podatki, ki jih delijo Evropa in ZDA.

Če nobena od zgornjih zaščitnih ukrepov ni na voljo, lahko zahtevamo vaše izrecno soglasje za določen prenos osebnih podatkov. Pravico imate kadar koli umakniti, če nam pošljete e-poštno sporočilo na dpo@brainactivepanels.com. Prav tako nam pošljite e-pošto na dpo@brainactivepanels.com, če želite dodatne informacije o posebnem mehanizmu, ki ga uporabljamo pri prenosu vaših osebnih podatkov zunaj EGP.

7. Varnost podatkov

Uvedli smo ustrezne varnostne ukrepe, da preprečimo, da bi se vaši osebni podatki po nesreči izgubili, o njihovi nepooblaščeni uporabi ali dostopu, pa tudi o njihovi spremembi ali razkritju. Poleg tega omejimo dostop do vaših osebnih podatkov na tiste zaposlene, zastopnike, podizvajalce in druge tretje osebe, ki imajo posebne potrebe po takih podatkih. Vaše osebne podatke bodo obdelovali le na podlagi naših navodil in za njih velja obveznost zaupnosti.

Poleg tega smo uvedli postopke za obravnavo morebitne kršitve osebnih podatkov; vas bomo obvestili o kršitvi podatkov, prav tako pa bomo obvestili vse ustrezne regulatorje, kadar nas to zakonsko zahteva.

8. Hramba podatkov

Vaše osebne podatke bomo hranili le toliko časa, kolikor je to potrebno za izpolnitev namenov, za katere smo jih zbirali, tudi za izpolnitev zakonskih, računovodskih ali poročilnih zahtev.

Za določitev ustreznega obdobja hrambe osebnih podatkov upoštevamo količino, naravo in občutljivost osebnih podatkov, morebitno tveganje za škodo zaradi nepooblaščene uporabe ali razkritja vaših osebnih podatkov, za namene katerih obdelujemo vaše osebne podatke in možnost, da se te cilje doseže z drugimi sredstvi, pa tudi z veljavnimi zakonskimi zahtevami.

Po zakonu moramo osnovne podatke o naših kupcih (vključno s podatki o stikih, identiteti, finančnih podatkih in transakcijah) hraniti 10 let po tem, ko so prenehale biti stranke za davčne namene.

Lahko nas vprašate, da izbrišemo vaše podatke: več informacij poglejte v točki 9 spodaj.

Prav tako lahko vaše osebne podatke anonimiziramo (tako da jih ni več mogoče povezati z vami) v raziskovalne ali statistične namene; v tem primeru bomo te podatke lahko uporabljali v nedogled, ne da bi vas o tem predhodno obvestili.

9. Vaše pravne pravice

V določenih okoliščinah imate pravice do svojih osebnih podatkov po zakonih o varstvu podatkov. Skratka, imate pravico do:
(a) zahtevati dostop do vaših osebnih podatkov.
(b) zahtevati popravek vaših osebnih podatkov.
(c) zahtevati izbris vaših osebnih podatkov.
(d) zavrniti obdelavo vaših osebnih podatkov.
(e) zahtevati omejitev obdelave vaših osebnih podatkov.
(f) zahtevati prenos vaših osebnih podatkov.
(g) umakne soglasje.

Če želite uveljaviti katero koli od zgoraj navedenih pravic, nam pišite na support@brainactivepanels.com.

Za dostop do svojih osebnih podatkov vam ne bo treba plačati pristojbine (ali uveljavljati katere koli druge pravice). Vendar pa lahko zaračunamo razumno pristojbino, če je vaša zahteva očitno neutemeljena, ponavljajoča se ali pretirana. V teh okoliščinah bomo lahko zavrnili vašo zahtevo.

Morda bomo morali od vas zahtevati posebne podatke, da nam bodo pomagali potrditi vašo identiteto in zagotovili vašo pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov (ali do uveljavljanja katere koli druge vaše pravice). To je varnostni ukrep za zagotovitev, da se osebni podatki ne razkrijejo nobeni osebi, ki nima pravice prejemati. Lahko vas tudi kontaktiramo, da vas prosimo za dodatne informacije v zvezi z vašo prošnjo, da pospešimo naš odgovor.

Na vsako zakonito zahtevo skušamo odgovoriti v enem mesecu od prejema. Občasno nam lahko traja dlje kot en mesec, če je vaša zahteva še posebej zapletena ali ste vložili več zahtev. V tem primeru vas bomo obvestili in sproti obveščali.