Skip links

Politika kolačića

Datum stupanja na snagu: 20. maj 2018.
Poslednji put revidirano: 20. maja 2018.

Šta je kolačić?

„Kolačić“ je podatak koji se čuva na čvrstom disku vašeg računara. Kolačići bilježe način na koji pregledavate veb stranicu tako da, kada ponovno posjetite tu veb stranicu, može prikazivati prilagođene opcije na osnovu podataka pohranjenih u vašoj posljednjoj posjeti. Kolačići se takođe mogu koristiti za analizu prometa i u reklamne i marketinške svrhe.

Kolačiće koriste skoro sve veb stranice i ne štete vašem sistemu.

Ako želite da proverite ili promenite vrste kolačića koje koristi ova veb lokacija, to možete da uradite u podešavanjima pregledača. Kolačiće možete blokirati u bilo kojem trenutku aktiviranjem postavke na vašem pregledaču koja vam omogućava da odbijete sve kolačiće ili samo neke od njih. Međutim, ako blokirate sve kolačiće (uključujući bitne kolačiće) možda nećete moći da pristupite našoj veb lokaciji ili njenim delovima.

Kako koristimo kolačiće?

Koristimo kolačiće da bismo bolje razumeli kako koristite našu veb stranicu i da pratimo bilo koji obrazac u vašoj upotrebi. To nam dodatno pomaže da razvijemo i poboljšamo našu veb stranicu a takođe i da izgradimo proizvode i / ili usluge kao odgovor na ono što vam može ili treba.

Kolačići su ili:
(a) Kolačići sesije: smeštaju se na računar samo tokom veb sesije i automatski se brišu kada zatvorite pregledač – obično čuvaju anonimni ID sesije koji vam omogućava da pregledate veb lokaciju bez potrebe prijavite se na svaku stranicu, ali ne prikupljaju nikakve lične podatke sa vašeg računara; ili
(b) Trajni kolačići: postojan kolačić se čuva kao datoteka na računaru i ostaje tamo kada zatvorite veb pregledač. Kolačić može pročitati veb lokacija koja ga je kreirala kada ga ponovo posetite. Za Google Analitics koristimo trajne kolačiće.

Kolačići se takođe mogu kategorisati na sledeći način:
(a) Strogo potrebni kolačići: ovi kolačići su neophodni za efikasno korišćenje veb lokacije, kao što su kupovina proizvoda i / ili usluga, i zato ih ne možete isključiti. Bez ovih kolačića, usluge koje su vam dostupne na našoj veb lokaciji ne mogu se pružiti. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije o vama koje bi se mogle koristiti za marketing ili za pamćenje gde ste bili na Internetu.
(b) Kolačići performansi: ovi kolačići nam omogućuju nadgledanje i poboljšanje performansi naše veb stranice. Na primer, omogućuju nam da brojimo posete, identifikujemo izvore saobraćaja i vidimo koji su delovi veb lokacije najpopularniji.
(c) Kolačići funkcionalnosti: ovi kolačići omogućavaju našoj veb lokaciji da pamti odabrane odluke i pružaju poboljšane funkcije. Na primer, možda ćemo biti u mogućnosti da vam dostavimo vesti ili ispravke relevantne za usluge koje koristite. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju su obično anonimne.

Imajte na umu da treće strane koje se oglašavaju na našoj veb lokaciji (uključujući, na primer, reklamne mreže i pružatelje spoljnih usluga poput usluga analize veb saobraćaja) takođe mogu koristiti kolačiće nad kojima nemamo kontrolu. Ovi kolačići će verovatno biti analitički / kolačići performansi ili ciljani kolačići.