Skip links

Često postavljana pitanja

Pregledajte dolenavedena pitanja i odgovore – to su najčešće pitanja koja dobijamo od članova našeg panela. Međutim, ako ne možete pronaći odgovor na određeno pitanje, kontaktirajte nas i rado ćemo vam pomoći.

Registracija

Ko ispunjava uslove za prijavu na naš panel?

Svako ko je trenutno najmanje 16 godina i ima pristup internetu, bez obzira na uređaj koji koristi: desktop računar, laptop, pametni telefon ili tablet.

Da li registracija košta nešto?

Ne. Registracija je besplatna i uvek će tako ostati.

Kako se prijavim?

Pristupite ovoj stranici, kliknite na karticu pod nazivom “Prijavite se”, ispunite neke osnovne podatke o sebi, a zatim kliknite na “Registriraj se” na dnu obrasca. Odmah ćete dobiti e-poštu koja sadrži vezu za aktiviranje naloga. Morate kliknuti na tu vezu da biste aktivirali svoj račun i započeli sa prijemom anketa. Ako ne aktivirate svoj račun, ne možete primati pozivnice za anketu. Nakon potvrde, možete se prijaviti sa svojom adresom e-pošte i lozinkom koju ste odabrali prilikom registracije.

Mogu li se prijaviti i moji prijatelji ili članovi porodice?

Naravno. Pošaljite ovu vezu svojim prijateljima ili rođacima e-poštom, VhatsApp, Facebook ili bilo kojim drugim načinom koji želite.

Svaki prijatelj ili član porodice mora se registrovati odvojeno koristeći drugu adresu e-pošte i deliti svoja nepristrasna mišljenja. Imajte na umu da IP adresi može da pristupi anketi samo jednom, pa prijatelji ili rođaci koji žele da odgovore na istu anketu moraju to da urade sa različitih lokacija.

Mogu li da stvorim više naloga da zaradim više novca?

Nažalost nema. Osoba može da kreira i koristi jedan jedini nalog.

Na koju vrstu anketa ću biti pozvan?

Naše ankete imaju mnogo različitih tema. Mnogi od njih odnose se na vaše potrošačke navike, bilo da su u pitanju preferencije prema hrani, automobilima, odmoru, putovanju, koji tip telefona imate, za šta ga koristite itd. Povremeno ćete možda dobiti i ankete na društvene i političke teme. Na osnovu informacija koje dajete kada popunjavate odeljak profila vašeg BrainActive naloga, možemo bolje da shvatimo koja su ispitivanja najpogodnija za vas. Stoga je važno da svoj profil stalno ažurirate.

Imajte na umu da svako istraživanje zahteva mišljenje pojedinaca koji imaju određene potrošačke navike ili druge karakteristike profiliranja, a koje ne možemo znati u trenutku kad vam pošaljemo anketu; to je razlog zašto se ponekad ne možete kvalifikovati za neka od anketa koje vam šaljemo. Više detalja o ovoj temi možete pronaći u odeljku “Nagrade” dole.

Da li ću dobijati poruke e-pošte od trećih strana?

Ne. Garantujemo da nikada nećete dobiti nepoželjnu e-poštu (neželjenu poštu) jer ste član našeg panela.

Red Orange Research S.R.L., kompanija koja poseduje panele BrainActive i ovu veb stranicu, u potpunosti je u skladu sa GDPR, zakonom Evropske unije koji reguliše obradu i čuvanje ličnih podataka pojedinaca. Molimo pročitajte našu politiku privatnosti, gde jasno objašnjavamo kako upravljamo vašim ličnim podacima.

Članstvo u panelu

Pokušavam da se prijavim, ali ne uspeva. Zašto?

To se najverovatnije dešava kada pogrešno unesete svoju e-poštu ili lozinku, bilo da ih ručno otkucate ili zbog funkcije automatskog dopunjavanja postavljene u vašem veb pretraživaču. Molimo vas proverite da li unosite i e-poštu i lozinku pravilno prilikom pokušaja prijave, tačno onako kako ste ih prvobitno izabrali. Najbolje je da ih unesete ručno, a ne upotrebom funkcije kopiranja / lepljenja.

Naše lozinke su osetljive na velika i mala slova, uzmite u obzir i taj aspekt. Ako ste sigurni da unosite pravu adresu e-pošte i lozinku i dalje ne možete da se prijavite, možete da izbrišete keš memoriju na svojoj stranici i pokušate ponovo; ako to još uvek ne pomaže da rešite problem, molimo vas da resetujete lozinku prateći uputstva navedena u odeljku “Obnavljanje lozinke” ispod. A ako se još uvek ne možete prijaviti, kontaktirajte nas i mi ćemo rešiti problem za vas.

Kako da se odjavim ili obrišem svoj račun?

To možete učiniti u bilo kojem trenutku tako što se prijavite na svoj nalog, pristupite odeljku “Ažuriraj profil” i kliknete na “Otkaži račun”. Čim obrišete svoj račun, sve lične informacije koje ste sa nama podelili automatski se brišu iz naše baze podataka i više nećete dobijati pozivnice za naše ankete. Takođe, svaka nagrada koja nije iskorišćena pre nego što ste poništili račun će biti izgubljena, pa ako vaš saldo pređe minimalni prag potreban za podizanje, molimo vas da isplatite svoje nagrade pre nego što kliknete na “Otkaži račun”.

Da li još neko ima pristup informacijama na mom nalogu?

Ne. Ne delimo nijednu informaciju na vašem profilu sa trećom stranom i / ili dajemo trećoj strani pristup vašim podacima, bez pismenog odobrenja od vaše strane. Jedini izuzetak od ovog pravila je kada smo na to prisiljeni odlukom suda.

Red Orange Research S.R.L., kompanija koja poseduje panele BrainActive i ovu veb stranicu, u potpunosti je u skladu sa GDPR, zakonom Evropske unije koji reguliše obradu i čuvanje ličnih podataka pojedinaca. Molimo pročitajte našu politiku privatnosti, gde jasno objašnjavamo kako upravljamo vašim ličnim podacima.

Kako mogu da ažuriram svoj profil?

Molimo, prijavite se na svoj nalog i idite na odeljak “Moj profil” gde uvek možete da ažurirate svoju adresu, e-poštu, lozinku itd., Kao i sve ostale podatke koje ste uneli u svom profilu.

Zatim se pomerite dole i videćete proširene informacije o profiliranju, gde možete uneti detalje o svom obrazovanju, profesiji, zanimanju, automobilu, putovanjima, itd. Važno je da na svom profilu popunite što više informacija (u najboljem slučaju sve kategorije), jer samo tako možemo saznati koja su anketa pogodna i relevantna za vas.

Svaka studija koju vodimo ima svoju ciljnu publiku: na primer, to mogu napraviti vlasnici automobila. Ako popunite automobilski odeljak, znaćemo da li ste vlasnik automobila i posledično ćemo vas pozvati da učestvujete u anketama za koje su potrebna mišljenja vlasnika automobila. Ostali odseci rade na isti način. Molimo vas da popunite što više odeljka kako biste dobili više pozivnica za naše ankete i, samim tim, da biste povećali svoje šanse da zaradite više nagrada.

Molimo vas imajte na umu da odmah nakon promene adrese e-pošte nećete moći da pristupite svom BrainActive nalogu narednih 7 dana – to je zbog postojećih bezbednosnih mera, radi zaštite neovlašćenog pristupa vašem nalogu. Molimo, pošaljite nam e-poštu ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica.

Najvažnije: molimo vas da ne zaboravite da kliknete na “Ažuriraj” nakon promene bilo koje informacije.

Nagrade

Koju vrstu nagrade mogu da osvojim?

Odmah po uspešnom popunjavanju ankete nagrađeni ste novcem koji je dodeljen vašem BrainActive nalogu. Zatim, nakon što dosegnete minimalni prag nagrade na svom računu, koji je obično ekvivalent 10 evra, novac možete povući bilo kojom od opcija navedenih u odeljku “Nagrade”, dostupnim na vrhu ove stranice.

Gde su nagrade koje sam zaradio?

Nagrade koje steknete odmah se šalju na vaš BrainActive nalog, odmah nakon uspešno ispunjenog bilo kojeg istraživanja. Kad se to ne dogodi, ili zato što zapravo niste završili s popunjavanjem ankete i iz različitih razloga ste diskvalifikovani (pročitajte više detalja o tome u nastavku) ili je na vezi za anketu došlo do privremene greške. Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica, pišite nam.

Kako mogu da povučem nagrade koje sam osvojio?

Prijavite se na svoj BrainActive nalog, kliknite na “Nagrade”, odaberite vrstu nagrade koja vam se sviđa i kliknite na “Iskoristi nagrade”. Kada to učinite, dobićemo obaveštenje na našoj platformi i član našeg tima za podršku panela će vam poslati novac u roku sledećeg radnog dana, metodom koji ste odabrali. Više informacija o našim mogućnostima nagrađivanja potražite u odeljku “Nagrade” koji je dostupan na vrhu ove stranice.

Zašto ne mogu povući svoje nagrade?

To je zbog pravila o minimalnom pragu nagrade. Prvo morate da postignete minimalni nivo novca na svom BrainActive nalogu pre nego što možete da unovčite svoje nagrade. Ovaj minimalni nivo je ekvivalent od 10 evra, ali može se malo razlikovati od zemlje do države.

Gde mogu da vidim svoj trenutni bilans?

Molimo, prijavite se na svoj BrainActive nalog i pronaći ćete trenutni saldo na vašoj kontrolnoj tabli.

Koliko novca mogu zaraditi?

To zavisi od broja anketa koje uspete da popunite, a na to utiče broj poziva koje vam šaljemo i koliko brzo reagujete kada primite anketu. Ne možemo garantovati određenu učestalost slanja anketa, međutim primanje prosečnih 4-5 poziva za anketiranje nedeljno je realno. Da biste maksimalno povećali zaradu, najbolje je da 100% napunite svoj profil, zadržite ga ažuriranim i proverite svoju e-poštu ili svoj BrainActive nalog najmanje jednom dnevno.

Da biste bili sigurni da stalno primate naše poruke e-pošte, dodajte support@brainactivepanels.com na svoju listu kontakata, tako da se naše e-poruke ne završavaju u neželjenoj pošti folder.

Završio sam istraživanje, ali ne vidim nagradu na svom BrainActive nalogu. Zašto?

Razlozi zbog kojih se to događa mogu biti razni: neki se odnose na kvalitet odgovora koje ste dali, razloge povezane sa neusklađenošću sa traženim ciljem, ograničenjem broja odgovora naših klijenata ili, izuzetno, došlo je do greške preusmeravanja na vezu za anketu što je sprečilo pravilno dodelu nagrade.

Kvalitet podataka je izuzetno važan i za nas i za naše klijente. Može se dogoditi situacija kada se odgovori koje dajete smatraju neskladni sa stanovišta kvaliteta. Slučajevi su sledeći:

 • Previše brzi odgovori: svaki upitnik ima procenjeno prosečno trajanje; ako ne popunite upitnik u prihvatljivom vremenskom okviru, smatraće se neprimerenim sa stanovišta kvaliteta; to znači da niste pažljivo pročitali pitanja i opcije odgovora; prema tome, klijent ne može smatrati relevantnim odgovore i možda će biti označeni kao nevažeći.
 • Nedosledni odgovori: u upitniku mogu postojati slična pitanja različito izražena; ako ponudite različite odgovore na ova slična pitanja, naš klijent ih može označiti kao nevažeće.
 • Odgovori “Crvene haringe”: ponekad naši klijenti ubacuju posebna pitanja kako bi testirali vašu pažnju i proverili da li ste zaista pročitali pitanje i odgovore, tako da su vaši odgovori realni i odražavaju vaše mišljenje. Može biti isto pitanje postavljeno na različite načine i smešteno u različite odeljke upitnika, na koje se očekuje da odgovorite na isti način ili odaberete istu opciju odgovora. Ili, može da postoji jednostavan logički test da biste proverili da li obraćate pažnju na tekst u upitniku. Ako ne prođete ovaj test, klijent ne može smatrati prihvatljivim vaše mišljenje i, samim tim, vaši odgovori mogu biti označeni kao nevažeći.
 • Nepravilni odgovori: s vremena na vreme mogu se pojaviti pitanja u kojima se ne spominju opcije odgovora, samo okvir u koji morate odgovoriti. Ako odgovor koji date nije povezan sa pitanjem, uključuje neprimereni jezik ili slova bez ikakvog značenja, klijent ga može poništiti.

Kad primimo odgovore poput gore navedenih, svi odgovori dati u toj anketi mogu se smatrati neprihvatljivima sa stanovišta kvaliteta i, u tom slučaju, nećete biti nagrađeni za to posebno istraživanje. Ako takve odgovore dosledno dobijemo u više anketa, zadržavamo pravo da otkažemo vaš nalog. A kada se to dogodi, vaš trenutni dobitak nagrada će biti izgubljen.

Takođe, postoje još 2 slučaja kada možda ne budete nagrađeni:

 • vi ne odgovaraju profilu koji našem klijentu treba u toj određenoj studiji. Zašto se to dešava: klijente zanimaju samo mišljenja koja mogu biti ekstrapolirana na celokupno stanovništvo regiona / države; nažalost, ne možemo unapred znati da li se podudaraju sa ciljanim profilom koji klijent želi u anketi. Štaviše, deljenje tih informacija sa ljudima koji odgovaraju na ankete je nešto što je protivno propisima industrije.
 • podudarate se sa ciljanim profilom , ali postoji maksimalno ograničenje odgovora koje klijent prihvata za određene demografske kriterijume (obično starosnu dob, pol i region) i, u trenutku kada pristupite vezi, maksimalna granica je već dostignuta Opet, razlog zašto se to dešava je taj što klijenti moraju ekstrapolirati rezultate ankete na celokupno stanovništvo neke zemlje / regiona, što znači da demografska struktura ljudi koji odgovore na istraživanje mora odgovarati demografskoj strukturi svih ljudi koji žive u tome odgovarajuća zemlja / region.

Pored svega toga, tehničke greške se mogu povremeno dešavati i, nažalost, su van naše kontrole; ako mislite da je razlog za ne primanje nagrade na vašem BrainActive nalogu bila greška na linku za anketu, kontaktirajte nas.

Upravo sam završio profil na svom BrainActive nalogu, ali nisam dobio nikakvu nagradu. Zašto?

To se događa zato što trenutno ne nagrađujemo članove panela za ispunjavanje njihovog profila, već samo za uspešno ispunjavanje anketa.

Međutim, puno vam zahvaljujemo na završetku vašeg BrainActive profila. Ovo nam je veoma korisno da utvrdimo koja istraživanja su vam najprikladnija.

Zašto više ne ponudite PayPal?

PayPal je odlučio da promeni svoje metode dodavanja novca na poslovne račune, što je nažalost uticalo na naše poslovanje, u osnovi čineći PayPal nedostupnim nama kao metodom otkupa nagrade. Kao alternativu uveli smo Skrill, koji funkcioniše na sličan način sa PayPalom i takođe omogućava da se novac trenutno prenosi na vaš lični račun. Molimo pročitajte više o vrstama nagrada koje trenutno nudimo u odeljku “Nagrade” koji je dostupan na vrhu ove stranice.

Da li mogu da unovčim svoje nagrade putem bankovnog prijenosa na lični račun?

Na žalost, to trenutno nije izvodljiva opcija za nas. Međutim, mi vam nudimo trenutni prenos novca putem Skrill-a i sa svog Skrill računa možete povući novac na različite načine, kao što je objašnjeno ovde (ovaj tekst je samo na engleskom). Između ostalog, postoji mogućnost prenosa novca na Skrill Virtual Prepaid Mastercard, koji možete odmah generirati na mreži unutar svog Skrill naloga i koristiti prilikom kupovine kod različitih trgovaca na mreži. Postoji i mogućnost da novac prebacite na svoj lični bankovni račun. Imajte na umu da Skrill može naplatiti naknadu kada koristi neke od ovih opcija, stoga je dobra ideja da novac sa svog Skrill računa povučete tek nakon što prikupite veću svotu novca.

Šta je Skrill?

Skrill je mrežna usluga koja omogućava trenutni prenos novca između ljudi širom sveta, između ljudi i preduzeća, kao i između preduzeća. Pročitajte više o tome ovde.

Da li je Skrill dostupan u mojoj zemlji?

Primanje novca putem Skrill-a moguće je u gotovo svim zemljama sveta, osim onih navedenih ovde.

Ako povučem svoje nagrade putem Skrilla, hoće li me to išta koštati?

Ako je valuta vašeg Skrill računa euro, onda ne, to vas neće koštati da biste primili novac. Ali, ako je valuta išta drugo nego evro, tada će vam Skrill naplatiti naknadu za iznos koji vam je poslan. Saznajte više ovde. Najbolje je da valutu vašeg Skrill računa postavite na evro kako biste izbegli moguće naknade.

Da li moram da imam Skrill nalog pre nego što povučem svoje nagrade ovom metodom?

Ne, nije neophodno imati Skrill nalog pre nego što ga iskoristite. Novac ćemo vam poslati na adresu e-pošte koju ste koristili prilikom prijave za naš panel. Vrlo brzo nakon što ćete dobiti e-poštu sa detaljnim uputstvima o tome kako da napravite sebi Skrill nalog, u slučaju da vam treba i kako da primite novac koji vam je poslat.

Koliko vremena treba da se dobije novac preko Skrill-a?

Novac vam uvek šaljemo u roku od 1 radnog dana od trenutka kada iskoristite nagrade na svom BrainActive računu. Koliko ćete je primiti zavisi od toga da li imate Skrill nalog i da li se adresa e-pošte na koju ste registrovani u BrainActive takođe koristi i na vašem Skrill nalogu. Mogu biti 3 slučaja:

 • Ako već imate Skrill nalog registrovan na istoj adresi e-pošte , novac će biti deponovan na isti račun, čim izvršimo prenos.
 • Ako imate Skrill nalog, ali je registrovan sa drugačijom adresom e-pošte koju ste koristili prilikom registracije za naš panel , trebate da dodate ovu adresu e-pošte na svoj Skrill nalog. Provjerite ovde da biste razumeli kako se to može učiniti. Nakon što to učinite, novac će biti deponovan na vaš Skrill račun.
 • Ako nemate Skrill račun u vreme kada vam pošaljemo novac , moraćete da ga otvorite na osnovu uputstava dobijenih u e-poruci od Skrill-a. Ne brinite, vrlo je jednostavno i traje samo nekoliko minuta. Kada kreirate svoj Skrill nalog, molimo vas da koristite istu adresu e-pošte koju ste koristili kada ste se prijavili za BrainActive panel, jer će to omogućiti da dobijeni novac odmah položite. Takođe, ako je moguće, podesite valutu vašeg računa na evro kako biste izbegli bilo kakve naknade povezane sa primanjem novca.

Zašto je naplaćena naknada od nagrade primljene na mom Skrill računu?

To se dogodilo jer je valuta na vašem Skrill računu drugačija od evra. Novčani transferi izvršeni između Skrill računa su besplatni, međutim, Skrill naplaćuje naknadu kada je valuta na računu primaoca drugačija od valute na računu pošiljatelja. Valuta na našem Skrill računu je podešena na evro, zato vam toplo savetujemo da valutu vašeg računa Skrill-a postavite na evro, kako biste izbegli ovu naknadu.

Koje vrste poklon kartica Amazon nudite?

Za članove našeg panela u Srbiji nudimo online poklon kartice koje je izdao Amazon.de.

Šta je poklon kartica Amazon.de?

To je elektronska poklon kartica koja se može koristiti prilikom kupovine na Amazon.de.

Koliko vremena treba da primim poklon karticu Amazon.de nakon što sam iskoristio nagrade na svom BrainActive nalogu?

Pošiljamo vam poklon karticu Amazon.de na adresu e-pošte koju ste koristili kada ste se prijavili na naš panel u roku od 1 radnog dana od trenutka kada iskoristite svoje nagrade na svom BrainActive nalogu.

Ako povučem svoje nagrade putem poklon kartice Amazon.de, hoće li me to koštati?

Ne ništa. Iznos koji podižete sa svog BrainActive računa identičan je iznosu koji ćete dobiti na svojoj poklon kartici Amazon.de.

Da li moram da imam nalog na Amazon.de pre nego što povučem svoje nagrade putem Amazon.de poklon kartice?

Ne, to nije neophodno. Poslat ćemo vam poklon karticu Amazon.de na istu adresu e-pošte koju ste koristili kada ste se prijavili za naš panel. Ubrzo nakon toga, dobit ćete e-poštu sa obaveštenjem da vam je poslata poklon kartica Amazon.de, a taj e-mail će takođe sadržavati jedinstveni kod.

Ostatak poklon kartice možete položiti na svom Amazon.de nalogu i koristiti za kasnije kupovine ili možete direktno unijeti jedinstveni kod na stranici za odlazak prilikom kupovine. Saznajte više o tome kako koristiti poklon karticu Amazon.de ovde.

Koliko dugo vrijedi poklon kartica Amazon.de?

Prema ovim odredbe i uslovi, poklon kartice Amazon.de važe 10 godina od datuma izdavanja. Imajte na umu da se ova smernica može promeniti u bilo koje vreme bez prethodne najave, pa je preporučljivo da je redovno proveravate.

Kako da koristim poklon karticu Amazon.de koju ste mi poslali?

Jednostavno sledite navedene korake ovde.

Mogu li da koristim poklon karticu Amazon.de na bilo kom veb sajtu Amazon?

Nažalost nema. Poklon kartice Amazon.de mogu se koristiti samo za kupovine na Amazon.de. Takođe, imajte na umu da se poklon karticom Amazon.de ne može vratiti ili zameniti poklon karticom koju je izdala druga veb lokacija Amazon.

Jedinstveni kod na mojoj Amazon.de poklon kartici ne radi. Šta sada da radim?

Svaku poklon karticu Amazon.de kupuje naš tim nakon što na svom BrainActive nalogu podnesete zahtev za otkup nagrade, tako da to treba da radi bez ikakvih problema. Međutim, povremeno se mogu pojaviti greške. Proverite ovo veb stranice da biste saznali više o uobičajenim problemima u vezi sa korišćenjem poklon kartica kartice Amazon.de. Ako i dalje imate problema sa korišćenjem poklon kartice na Amazon.de, kontaktirajte nas.

Da li se bilo koji proizvod objavljen na Amazon.de može dostaviti na moju adresu?

Moguće je da se neki proizvodi ne mogu dostaviti na vašu adresu. Ovo su ograničenja koja su postavili trgovci koji prodaju na Amazon.de. Da biste znali da li se određeni proizvod može dostaviti na vašu adresu i saznati troškove povezane sa isporukom i vremenom isporuke, sledite ove jednostavne korake:

 1. idite na Amazon.de i prijavite se na svoj nalog
 2. u gornjem levom uglu ekrana, desno ispod logotipa Amazona, kliknite na znak “Deliver to …”. Izaberite adresu na koju želite da primite proizvod; ako na vašem računu nema adrese, izaberite zemlju u kojoj treba da se isporuči proizvod
 3. kliknite na proizvod koji želite da naručite i videćete da li se može isporučiti na vašu adresu / zemlju odmah do cene ili ispod nje, zajedno sa poštarinama i uvoznim taksama i procenjenim vremenom isporuke.

Postoje li neka druga ograničenja koja se odnose na korišćenje poklon kartica Amazon.de?

Da. Pročitajte odredbe i odredbe Amazon.de poklon kartica da biste saznali više.

Popunjavanje anketa

Kako mogu da primim ankete?

Pozivnice za anketu šalju se na adresu e-pošte koju ste naveli prilikom registracije. Sve aktivne ankete su takođe vidljive i dostupne na nadzornoj tabli vašeg računa BrainActive. Nikada vas ne kontaktiramo telefonom ili bilo kojom drugom metodom bez vašeg prethodnog pismenog pristanka.

Kako da ispunim ankete?

Svaki poziv za anketu koji dobijete putem e-pošte sadrži kratak tekst koji sadrži sledeće detalje:

 • link za anketu;
 • procenjeno vreme potrebno za popunjavanje ankete (u minutama);
 • nagradu koju dobijate ako uspešno ispunite anketu.

Da biste videli pitanja iz upitnika, morate da kliknete na dugme koje vas poziva da započnete anketu. Ako dugme ne radi, kopirajte vezu prikazanu ispod i otvorite anketu u novom pregledaču.

Čim otvorite upitnik, pitanja se prikazuju jedna po stranici, logičnim redosledom. Postoje kratka uputstva koja će vam pomoći da bolje shvatite šta se traži od vas. Neka pitanja imaju različite opcije odgovora na koje možete birati (koje nazivamo zatvorenim pitanjima), druga imaju padajuće liste, dok druga imaju okvir u koji morate da unesete tekst da biste odgovorili. U našim upitnicima može postojati i druga vrsta pitanja, na primer ona gde slike morate povezati sa tekstom ili gde morate podeliti procenat od 100% na razne opcije odgovora.

U većini slučajeva pitanja su intuitivna i jasna. Molimo pročitajte upute prikazane za svako pitanje da biste u potpunosti razumeli njihovo ispravno značenje i izabrali odgovore koji odražavaju vaše mišljenje.

Koliko vremena treba da se popuni anketa?

Većina studija u proseku traje 10-15 minuta. Ipak, postoje slučajevi kada ćete biti pozvani na duža istraživanja koja bi trajala čak 45 minuta. Popunjavanje bilo kojeg istraživanja je dobrovoljno, ali važno je znati da duže ankete nude veće nagrade od kraćih.

Gde mogu da vidim procenjeno vreme potrebno za ispunjavanje ankete?

Predviđeno vreme trajanja uvek se pominje u pozivu za anketu koji je poslan na vašu adresu e-pošte.

Koliko anketa mogu da ispunim?

Ne postoji granica. Možete popuniti svaku anketu koju primite.

Da li je obavezno popuniti svako istraživanje koje primim?

Ne. Učešće u našim anketama je u potpunosti dobrovoljno. Ipak, u vašu korist je odgovoriti na što je moguće više poziva na ankete. Što više anketa uspešno popunite, više ćete zarađivati.

Upravo sam dobio poziv za anketu, ali anketa je već zatvorena. Zašto?

Neka su istraživanja otvorena za vrlo kratak vremenski okvir, čak i manje od sat vremena. To se obično dešava kada klijenti pokušaju, recimo, da urade utisak određenog oglasa koji je emitovan na TV-u pre nekoliko minuta ili sati. Srećom, takvi slučajevi su izuzeci i većina anketa ostaje otvorena najmanje 2-3 dana. Međutim, dobro je odgovoriti na ankete čim ih primite da biste povećali svoje šanse za osvajanje nagrade.

Da li košta išta popunjavanja ankete?

Ne. Ispunjavanje ankete je besplatno i uvek će tako ostati. Štaviše, za svako istraživanje koje uspešno ispunite, dobijate nagradu na svom BrainActive nalogu.

Počeo sam popunjavati anketu i brzo sam diskvalifikovan. Zašto?

To se obično dešava kada ili ne odgovaraju ciljnom profilu potrebnom u toj anketi, vaši odgovori ne zadovoljavaju kriterijume kvaliteta koje je naš klijent postavio za tu određenu anketu ili postoji ograničen broj intervjua koje je naš klijent prihvatio za određene demografske kriterijume (obično dob, pol ili region, ali mogu biti i drugi).

Prvo, mogu postojati 2 situacije:

 • vi ne odgovaraju profilu koji našem klijentu treba u toj određenoj studiji. Zašto se to dešava: klijente zanimaju samo mišljenja koja mogu biti ekstrapolirana na celokupno stanovništvo regiona / države; nažalost, ne možemo unapred znati da li se podudaraju sa ciljanim profilom koji klijent želi u anketi. Štaviše, deljenje tih informacija sa ljudima koji odgovaraju na ankete je nešto što je protivno propisima industrije.
 • podudarate se sa ciljanim profilom , ali postoji maksimalno ograničenje odgovora koje klijent prihvata za određene demografske kriterijume (obično starosnu dob, pol i region) i, u trenutku kada pristupite vezi, maksimalna granica je već dostignuta Opet, razlog zašto se to dešava je taj što klijenti moraju ekstrapolirati rezultate ankete na celokupno stanovništvo neke zemlje / regiona, što znači da demografska struktura ljudi koji odgovore na istraživanje mora odgovarati demografskoj strukturi svih ljudi koji žive u tome odgovarajuća zemlja / region.

Tada je kvaliteta podataka izuzetno važna i za nas i za naše klijente. Može biti slučajeva kada se odgovori koje dajete smatraju neskladni sa aspekta kvaliteta. U takvim situacijama možete prerano biti diskvalifikovani. Slučajevi su sledeći:

 • Previše brzi odgovori: svaki upitnik ima procenjeno prosečno trajanje; ako ne popunite upitnik u prihvatljivom vremenskom okviru, smatraće se neprimerenim sa stanovišta kvaliteta; to znači da niste pažljivo pročitali pitanja i opcije odgovora; prema tome, klijent ne može smatrati relevantnim odgovore i možda će biti označeni kao nevažeći.
 • Nedosledni odgovori: u upitniku mogu postojati slična pitanja različito izražena; ako ponudite različite odgovore na ova slična pitanja, naš klijent ih može označiti kao nevažeće.
 • Odgovori “Crvene haringe”: ponekad naši klijenti ubacuju posebna pitanja kako bi testirali vašu pažnju i proverili da li ste zaista pročitali pitanje i odgovore, tako da su vaši odgovori realni i odražavaju vaše mišljenje. Može biti isto pitanje postavljeno na različite načine i smešteno u različite odeljke upitnika, na koje se očekuje da odgovorite na isti način ili odaberete istu opciju odgovora. Ili, može da postoji jednostavan logički test da biste proverili da li obraćate pažnju na tekst u upitniku. Ako ne prođete ovaj test, klijent ne može smatrati prihvatljivim vaše mišljenje i, samim tim, vaši odgovori mogu biti označeni kao nevažeći.
 • Nepravilni odgovori: s vremena na vreme mogu se pojaviti pitanja u kojima se ne spominju opcije odgovora, samo okvir u koji morate odgovoriti. Ako odgovor koji date nije povezan sa pitanjem, uključuje neprimereni jezik ili slova bez ikakvog značenja, klijent ga može poništiti.

Kad primimo odgovore poput gore navedenih, svi odgovori dati u toj anketi mogu se smatrati neprihvatljivima sa stanovišta kvaliteta i, u tom slučaju, nećete biti nagrađeni za to posebno istraživanje. Ako takve odgovore dosledno dobijemo u više anketa, zadržavamo pravo da otkažemo vaš nalog. A kad se to dogodi, vaš nagradni bilans će biti izgubljen.

Pored svega toga, tehničke greške se mogu povremeno dešavati i, nažalost, su van naše kontrole; ako mislite da je razlog zbog kojeg ste prerano diskvalifikovani bila greška na linku za anketu, kontaktirajte nas.

Zašto sam dobio više od jedne pozivnice za istu anketu?

Moguće je da ćete dobiti pozivnicu za istu anketu više puta. To se dešava kada još uvek nismo uspeli da sakupimo minimalni broj odgovora potreban našem klijentu i još uvek nam trebaju ljudi da bi ispunili anketu. Maksimalan broj pozivnica koje možete dobiti za istu anketu je 3. Naravno, nećete dobiti istu pozivnicu ako ste već ispunili anketu.

Kako mogu dobiti više anketa?

Iako ne možemo garantovati određenu frekvenciju koja će vam poslati ankete, najsigurniji način je da u svoj profil popunite što više informacija. Što više informacija tamo dodate, tačnije ćemo znati koje ankete su najprikladnije za vas i poslaćemo vam više pozivnica. Idealno je ispuniti svoj profil 100% i stalno ažurirati informacije.

Zašto je istraživanje na drugom jeziku od službenog u mojoj zemlji?

Uvek nastojimo da dostavimo ankete na glavnom službenom jeziku svake zemlje, mada povremeno upitnici mogu biti na drugom jeziku. To se dešava zato što vam ankete direktno šalju klijenti koji možda nisu u potpunosti svesni glavnog jezika koji se koristi u određenoj zemlji. BrainActive planira izgraditi novu platformu za upravljanje panelima koja će ovo rešiti, ali za to ne postoji rok. Izvinjavamo se zbog nastalih neprijatnosti.

Šta se događa sa podacima koje pružam u anketama?

Vaši odgovori koriste se isključivo u svrhu istraživanja tržišta i navode se u zbirnom formatu, što znači zajedno sa odgovorima drugih članova. Stoga je popunjavanje naših anketa potpuno anonimno i ne postoji mogućnost da povezujete odgovore koje dajete sa vašim identitetom.

Privatnost i sigurnost ličnih podataka

Kakve lične podatke se prikupljaju o meni?

Jedini lični podaci koje prikupljamo od vas su oni koje delite sa nama kada se prijavite na panel: starost, pol i region. Sve ove informacije čuvaju se strogo poverljive i koriste se isključivo u svrhu istraživanja tržišta.

Red Orange Research S.R.L., kompanija koja poseduje panele BrainActive i ovu veb stranicu, u potpunosti je u skladu sa GDPR, zakonom Evropske unije koji reguliše obradu i čuvanje ličnih podataka pojedinaca. Molimo pročitajte našu politiku privatnosti, gde jasno objašnjavamo kako upravljamo vašim ličnim podacima.

Mogu li biti siguran da BrainActive štiti moje lične podatke?

Da apsolutno. Kao kompanija registrovana u Rumuniji, poštovani smo svi rumunski zakoni koji se odnose na zaštitu ličnih podataka. Sve ove informacije čuvaju se strogo poverljive i koriste se isključivo u svrhu istraživanja tržišta.

Red Orange Research S.R.L., kompanija koja poseduje panele BrainActive i ovu veb stranicu, u potpunosti je u skladu sa GDPR, zakonom Evropske unije koji reguliše obradu i čuvanje ličnih podataka pojedinaca. Molimo pročitajte našu politiku privatnosti, gde jasno objašnjavamo kako upravljamo vašim ličnim podacima.

Pored toga, članovi smo ESOMAR-a, najvećeg međunarodnog udruženja u industriji istraživanja tržišta, i dosledno se pridržavamo kodeksa ponašanja ove organizacije.

Ko je vlasnik BrainActive-a?

BrainActive paneli i ova veb stranica su u vlasništvu kompanije Red Orange Research S.R.L., kompanije registrovane u Rumuniji i sa sedištem u ulici Veiner Palada 33c, 077042 Chiajna, Ilfov, sa matičnim brojem J23/3870/2015 i PDV brojem RO35177820.

Želim da se moji lični podaci odmah izbrišu iz vaše baze podataka. Kako mogu da uradim?

Naravno – pošaljite nam kratak email na support@brainactivepanels.com o tome i obradićemo ga u toku sledećeg radnog dana. Imajte na umu da brisanje vaših ličnih podataka takođe znači da će istovremeno biti poništeno i članstvo u vašem panelu, a zajedno sa njim biće oduzete i nagrade u vašem saldu, pa vas molim da povučete novac sa svog BrainActive računa pre nego što nam ga pošaljete zahtev za brisanje ličnih podataka.

Šta su kolačići i kako ih koristite?

Kolačić je mali deo podataka koji šalje veb lokacija i pohranjuje se na računaru / tabletu / pametnom telefonu korisnika u veb pretraživaču uređaja, dok korisnik navigava na toj veb lokaciji. Glavna svrha korišćenja kolačića je poboljšanje korisničkog iskustva. Da biste saznali više o tome kako koristimo kolačiće, molimo pročitajte našu politiku kolačića.

Povratak izgubljene šifre

Izgubio / zaboravio sam lozinku. Kako da ga vratim?

Molimo sledite ove korake da biste resetovali lozinku:

 1. pristupite ovoj stranici, a zatim kliknite na “Zaboravili ste lozinku?” na kartici pod nazivom “Prijavi se”;
 2. unesite svoju adresu e-pošte i kliknite na “Pošalji”. Nemojte zatvarati ovu stranicu, držite je otvorenom jer će vam trebati na sledećem koraku;
 3. nakon nekoliko minuta nakon što kliknete na „Pošalji“ dobit ćete numerički kod na svoju adresu e-pošte (molimo vas da proverite i svoju mapu neželjene pošte ako ne vidite ovu e-poštu). Kopirajte i zalepite taj numerički kod na stranicu koja je otvorena u koraku 2 i ponovo kliknite na “Pošalji”;
 4. izaberite novu lozinku pazeći da poštuje naše bezbednosne zahteve (lozinka koju odaberete mora da sadrži najmanje 8 znakova, velikim i malim slovima, mora da sadrži najmanje broj i jedan od ovih simbola: !@#$%^&*?_~-£); unesite ovu novu lozinku dva puta, a zatim kliknite na “Ažuriraj”.

Ako se tokom ovog postupka suočite sa bilo kakvim problemima, molimo kontaktirajte nas.

Moja nova lozinka nije prihvaćena. Zašto?

Obično je to problem uzrokovan nepoštovanjem sigurnosnih zahteva za lozinke.

Molimo vas uverite se da vaša nova lozinka sadrži sledeće:

 • minimum 8 znakova;
 • velika i mala slova;
 • najmanje broj;
 • minimum jedan od sledećih simbola: !@#$%^&*?_~-£.

Sve su namenjene pravilnom obezbeđivanju naloga i sprečavanju neovlašćenog pristupa. Ako lozinka ne ispunjava sve gore pomenute kriterijume, naša platforma je neće prihvatiti, pa vas izaberite ona koja ispunjava sve gore navedene zahteve.

Ako vaša nova lozinka ispunjava sigurnosne zahteve, ali je naša platforma još uvek ne prihvata, kontaktirajte nas.

Izabrao sam novu lozinku, ali ne mogu se prijaviti. Šta sada da radim?

To se najverovatnije dešava kada pogrešku unesete lozinku, bilo da je ručno otkucate ili zbog funkcije automatskog dopunjavanja postavljene u vašem veb pretraživaču. Obavezno unesite lozinku prilikom pokušaja prijave, tačno onako kako ste je prvobitno izabrali. Najbolje je da ga otkucate, a ne koristite funkciju kopiranja / lepljenja.

Naše lozinke su osetljive na velika i mala slova, molimo vas da to uzmete u obzir i. Ako ste sigurni da ste ispravno uneli lozinku i dalje ne radi, izbrišite keš memoriju na vašoj stranici i pokušajte ponovo; ako lozinka nakon toga i dalje ne radi, resetujte je prateći gore navedene korake. A ako se i dalje ne možete prijaviti nakon resetovanja lozinke, molimo kontaktirajte nas i mi ćemo rešiti problem.