Skip links

Politica de confidențialitate

Data intrării în vigoare: 20 mai 2018
Ultima revizuire: 20 mai 2018

1. Introducere și definiții

Red Orange Research S.R.L., o companie înregistrată în România la strada Weiner Palada nr 33, 077040 Chiajna, județul Ilfov, denumită în continuare “BrainActive“, “noi“, “nostru” sau “compania“, construiește și gestionează comunități online formate din persoane care sunt de acord să completeze sondaje și să împărtășească opinii cu privire la produse, servicii, politică și alte subiecte în schimbul unor recompense monetare. Aceste comunități includ persoane din întreaga lume și vor fi denumite în continuare “panele online“, “panel online“, “panele” sau “panel“.

Tu, “dvs.“, “al tău” și “tine” se referă la dvs. ca persoană fizică și membru al panelului nostru online.

Software-ul pe care îl utilizăm pentru gestionarea panelelor noastre va fi denumit în continuare “platformă“.

Înregistrându-vă pe platforma noastră, deveniți membru al panelului nostru online și, în consecință, vi se va solicita să ne furnizați anumite date cu caracter personal. Calitatea de membru în panelele noastre vă face eligibil/ă pentru a participa la sondajele noastre de opinie, însă participarea dvs. este voluntară.

Adresa de e-mail a responsabilului nostru pentru protecția datelor este dpo@brainactivepanels.com.

Dacă nu sunteți mulțumit de modul în care colectăm și utilizăm datele dvs., aveți dreptul de a vă adresa ANSPDCP, autoritatea de supraveghere din România pentru probleme de protecție a datelor (www.dataprotection.ro). Am fi recunoscători dacă ne-ați contacta mai întâi atunci când aveți o reclamație, pentru a putea încerca să o soluționăm.

Este foarte important ca informațiile pe care le deținem despre dvs. să fie corecte și la zi. Vă rugăm să ne informați ori de câte ori informațiile dvs. personale se schimbă, trimițându-ne un e-mail la support@brainactivepanels.com.

Avem nevoie de acordul dvs. explicit pentru procesarea datelor sensibile.

2. Cum folosim datele dvs. personale

Vom folosi datele dvs. personale numai atunci când ni se permite legal. Cele mai frecvente utilizări ale datelor dvs. personale sunt:
(a) acolo unde trebuie să realizăm relația dintre noi (devenind membru al platformei noastre, participând la sondajele noastre de opinie și împărtășind datele dvs. cu clienții care au comandat sondajele de opinie pe care le realizăm).
(b) acolo unde este necesar pentru interesele noastre legitime (sau pentru cele ale unei terțe părți) și atunci când interesele și drepturile dvs. fundamentale nu depășesc aceste interese.
(c) în cazul în care trebuie să respectăm o obligație legală sau de reglementare.

În general, nu ne bazăm pe consimțământ, ca temei legal pentru prelucrarea datelor dvs. personale. Esența colaborării noastre este faptul că prin înregistrarea în panoul nostru avem voie să vă procesăm datele personale. Este posibil ca uneori să ne furnizați date sensibile despre dumneavoastră. Datele sensibile se referă la informații care includ detalii despre rasa sau etnia dvs., credințe religioase sau filozofice, viața sexuală, orientarea sexuală, opiniile politice, apartenența la sindicat, informații despre sănătatea dvs. și date genetice și biometrice (de exemplu, urmărirea mișcărilor ochilor dvs. sau codarea facială ). Motivul pentru care puteți alege să ne furnizați oricare dintre informațiile de mai sus este să vă dați consimțământul pentru a vă include într-o gamă mai largă de sondaje de opinie, astfel încât să puteți genera recompense mai mari. Nu colectăm informații despre condamnări penale și infracțiuni. Când vă procesăm datele sensibile, ne vom baza pe consimțământul dvs.

În orice moment, aveți dreptul să renunțați la colaborarea noastră sau să vă retrageți doar consimțământul pentru prelucrarea datelor dvs. sensibile, trimițându-ne un e-mail la support@brainactivepanels.com.

3. Scopuri pentru prelucrarea datelor dvs. personale

Mai jos puteți găsi o descriere a modurilor în care intenționăm să utilizăm datele dvs. personale și motivele legale pentru care vom prelucra aceste date. Am explicat, de asemenea, care sunt interesele noastre legitime.

Putem prelucra datele dvs. cu caracter personal pentru mai mult de un motiv legal, în funcție de scopul specific pentru care utilizăm datele dumneavoastră. Vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la dpo@brainactivepanels.com dacă aveți nevoie de detalii despre temeiul juridic specific pe care ne bazăm pentru a prelucra datele dvs. personale în cazurile în care mai multe decât un temei legal a fost menționat în tabelul de mai jos.

Scop / activitate Tip de date Baza legală pentru procesare
Pentru a vă înregistra ca membru nou al panoului nostru online (a) Vârsta
(b) Sexul
(c) Regiunea
(d) Adresa de e-mail
Efectuarea relației cu dvs. – înregistrarea ca membru al panoului nostru.
Pentru procesarea și livrarea stimulentelor:
(a) Gestionează plățile și taxele
(a) Identitate
(b) Date de contact
(c) Date financiare
(d) Tranzacție
(a) Efectuarea relației cu dvs.
(b) Este necesar pentru interesele noastre legitime de a recupera plățile care v-au fost livrate în lipsa unui motiv întemeiat
Pentru a gestiona relația noastră cu tine, care va include:
(a) Notificare despre modificările aduse Termenilor și condițiilor noastre sau Politicii noastre de confidențialitate
(b) Solicitându-vă să lăsați o recenzie sau să completați un sondaj
(a) Identitate
(b) Date de contact
(c) Profil
(d) Marketing și comunicații
(a) Efectuarea relației cu tine
(b) Necesar atunci când trebuie să respectăm o obligație legală
(c) Este necesar să ne menținem înregistrările actualizate și să studiem modul în care sunt utilizate produsele / serviciile noastre
Pentru a administra și proteja afacerea noastră și site-ul nostru (inclusiv remedierea oricărei probleme tehnice, analiza datelor, testarea, întreținerea sistemului, asistența, raportarea și găzduirea de date) (a) Identitate
(b) Date de contact
(c) Date tehnice
(a) Necesar pentru interesele noastre legitime de a ne conduce afacerile, de a furniza servicii de administrare și IT, securitatea rețelei, prevenirea fraudei și în contextul unei reorganizări de afaceri sau a unui exercițiu de restructurare a grupului
(b) Necesar atunci când trebuie să respectăm o obligație legală
Pentru a utiliza analiza datelor pentru a îmbunătăți site-ul nostru, produsele / serviciile noastre, marketingul, relațiile cu clienții și experiențele (a) Date tehnice
(b) Date de utilizare
Necesarul pentru interesele noastre legitime de a defini tipuri de clienți pentru produsele și serviciile noastre, pentru a menține site-ul nostru actualizat și relevant, pentru a ne dezvolta afacerea și pentru a implementa strategia noastră de marketing
Pentru a face sugestii și recomandări despre bunuri sau servicii care vă pot interesa (a) Identitate
(b) Date de contact
(c) Date tehnice
(d) Date privind utilizarea
(e) Profil
Necesarul intereselor noastre legitime de a ne dezvolta produsele / serviciile și de a ne dezvolta afacerea
Pentru a partaja datele de contact cu subcontractanții noștri, astfel încât să puteți participa direct la sondajele lor (a) Date de contact Necesar pentru participarea dvs. la sondaje, direct organizate de subcontractanții noștri

4. Comunicare prin e-mail

Veți primi comunicații prin e-mail de la noi:
(a) când vă invităm să participați la un sondaj;
(b) atunci când vă furnizăm informații relevante cu privire la funcționarea platformei noastre (de exemplu, sărbătorile publice, modificări ale Termenilor și Condițiilor noastre, informații legate de plăți etc.).

Vă vom solicita consimțământul expres înainte de a începe să vă trimitem e-mailuri de marketing (altele decât informațiile relevante bazate pe colaborarea noastră) sau înainte de a partaja datele dvs. personale cu orice terță parte în scopuri de marketing.

5. Dezvăluirea datelor dvs. personale

Este posibil să fie necesar să împărtășim datele dvs. personale cu părțile menționate mai jos în scopurile detaliate în tabelul de mai sus:
(a) furnizorii de servicii care oferă servicii IT și servicii de administrare a sistemului.
(b) consilieri profesioniști, inclusiv avocați, bancheri, auditori și asigurători care furnizează servicii de consultanță, servicii bancare, asigurări și contabilitate.
(c) autoritățile fiscale, autoritățile de reglementare și alte instituții similare cu sediul în România, precum și în alte jurisdicții relevante care necesită raportarea activităților de prelucrare a datelor în anumite circumstanțe.
(d) terților cărora le vindem sau transferăm sau cu care îmbinăm părți ale activității noastre sau ale activelor noastre sau contractanților pentru participarea dvs. la sondaje detaliate.

Solicităm tuturor părților terțe care primesc datele dvs. să respecte securitatea datelor dvs. personale și să le trateze în conformitate cu legea. Aceste terțe părți au voie să proceseze datele dvs. personale numai în scopurile specificate și în conformitate cu instrucțiunile noastre.

Când participați la anumite sondaje, vi se poate cere dacă doriți ca unele dintre datele dvs. personale să fie partajate beneficiarilor sondajelor pe care le realizăm, astfel încât să puteți participa la etapele următoare ale acestor sondaje. Vom împărtăși datele dvs. personale numai dacă dați acordul unor astfel de acțiuni.

6. Transferuri internaționale

Împărtășim datele dvs. personale într-un grup de companii, ceea ce implică transferul datelor dvs. în afara Spațiului Economic European (SEE).

Țările din afara Spațiului Economic European (SEE) nu oferă întotdeauna același nivel de protecție datelor dvs. personale, astfel încât legislația europeană a interzis transferul de date cu caracter personal în afara SEE, cu excepția cazului în care transferul îndeplinește anumite criterii.

Mulți dintre furnizorii noștri de servicii terți sunt localizați în afara Spațiului Economic European (SEE), astfel încât prelucrarea datelor dvs. personale va implica un transfer de date în afara SEE.

Ori de câte ori transferăm datele dvs. cu caracter personal în afara SEE, facem tot posibilul pentru a asigura un grad similar de securitate a datelor, punând în aplicare cel puțin una dintre următoarele garanții:
(a) vom transfera doar datele dvs. cu caracter personal în țările considerate că furnizează un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal de către Comisia Europeană; sau
(b) atunci când folosim anumiți furnizori de servicii, putem folosi contracte sau coduri de conduită specifice sau mecanisme de certificare aprobate de Comisia Europeană, care oferă datelor personale aceeași protecție pe care o are în Europa; sau
(c) în cazul în care utilizăm furnizori cu sediul în Statele Unite, putem transfera date către aceștia dacă fac parte din scutul de confidențialitate UE – SUA, ceea ce le impune să ofere o protecție similară datelor personale partajate între Europa și SUA.

Dacă nu există niciuna dintre garanțiile de mai sus, vă putem solicita consimțământul explicit pentru transferul de date cu caracter personal. Aveți dreptul de a vă retrage consimțământul în orice moment, trimițându-ne un e-mail la dpo@brainactivepanels.com. De asemenea, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la dpo@brainactivepanels.com dacă doriți informații suplimentare despre mecanismul specific pe care îl utilizăm atunci când transferăm datele dvs. personale în afara SEE.

7. Securitatea datelor

Am pus în aplicare măsuri de securitate adecvate pentru a preveni pierderea accidentală a datelor dvs. personale, utilizarea sau accesul lor neautorizat, precum și modificarea sau dezvăluirea acestora. În plus, limităm accesul la datele dvs. personale la angajații, agenții, subcontractanții și alte terțe părți care au o nevoie specifică de a cunoaște aceste date. Acestea vor prelucra datele dvs. personale numai pe baza instrucțiunilor noastre și sunt supuse unei obligații de confidențialitate.

Mai mult, am instituit proceduri pentru a face față oricărei eventuale încălcări a datelor cu caracter personal; vă vom informa despre o încălcare a datelor și vom anunța, de asemenea, orice autoritate de reglementare aplicabilă acolo unde ni se solicită legal acest lucru.

8. Păstrarea datelor

Vom păstra datele dvs. cu caracter personal doar atât timp cât este necesar pentru îndeplinirea scopurilor pentru care le-am colectat, inclusiv în scopul satisfacerii oricăror cerințe legale, contabile sau de raportare.

Pentru a determina perioada adecvată de păstrare a datelor cu caracter personal, avem în vedere cantitatea, natura și sensibilitatea datelor cu caracter personal, riscul potențial de vătămare cauzat de utilizarea neautorizată sau dezvăluirea datelor dvs. personale, scopurile pentru care prelucrăm datele dvs. personale și posibilitatea realizării acestor scopuri prin alte mijloace, precum și cerințele legale aplicabile.

Prin lege, trebuie să păstrăm informații de bază despre clienții noștri (inclusiv date de contact, de identitate, financiare și de tranzacție) timp de 10 ani după ce încetează să mai fie clienți în scopuri fiscale.

Ne puteți cere să vă ștergeți datele: consultați mai multe informații la punctul 9 de mai jos.

De asemenea, este posibil să anonimizăm datele dvs. personale (astfel încât acestea să nu mai poată fi asociate cu dvs.) în scopuri de cercetare sau statistice, caz în care putem folosi aceste informații la nesfârșit fără o notificare suplimentară.

9. Drepturile dvs. legale

În anumite circumstanțe, aveți drepturi în legătură cu datele dvs. personale în conformitate cu legile privind protecția datelor. Pe scurt, aveți dreptul să:
(a) solicitați accesul la datele dvs. personale.
(b) solicitați corectarea datelor dvs. personale.
(c) solicitați ștergerea datelor dvs. personale.
(d) refuzați prelucrarea datelor dvs. personale.
(e) solicitați restricționarea procesării datelor dvs. personale.
(f) solicitați transferul datelor dvs. personale.
(g) vă retrageți consimțământul.

Dacă doriți să exercitați oricare dintre drepturile expuse mai sus, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la support@brainactivepanels.com.

Nu va trebui să plătiți o taxă pentru a accesa datele dvs. personale (sau pentru a exercita oricare dintre celelalte drepturi). Cu toate acestea, putem percepe o taxă rezonabilă dacă cererea dvs. este clar nefondată, repetitivă sau excesivă. În mod alternativ, putem refuza respectarea cererii dvs. în aceste condiții.

Este posibil să fie nevoie să solicităm informații specifice de la dvs. pentru a ne ajuta să vă confirmăm identitatea și să vă asigurați dreptul dvs. de a accesa datele dvs. personale (sau de a vă exercita oricare dintre celelalte drepturi). Aceasta este o măsură de securitate pentru a se asigura că datele personale nu sunt dezvăluite oricărei persoane care nu are dreptul să le primească. Vă putem contacta, de asemenea, pentru a vă solicita informații suplimentare în legătură cu solicitarea dvs. de a accelera răspunsul nostru.

Încercăm să răspundem oricărei solicitări legitime în termen de o lună de la primirea acesteia. Ocazional, poate dura mai mult de o lună dacă solicitarea dvs. este deosebit de complexă sau dacă ați făcut o serie de solicitări. În acest caz, vă vom anunța și vă vom ține la curent.