Skip links

Pravila o privatnosti

Datum stupanja na snagu: 20. svibnja 2018
Zadnja izmjena: 20. svibnja 2018

1. Uvod i definicije

Red Orange Research S.R.L., tvrtka registrirana u Rumunjskoj, u ulici Weiner Palada 33c, 077040 Chiajna, okrug Ilfov, u daljnjem tekstu “BrainActive“, “mi“, “naše“, “nas” ili “tvrtka“, gradi i upravlja internetskim zajednicama od ljudi koji pristaju na popunite ankete i dijelite mišljenja o proizvodima, uslugama, politici i drugim temama u zamjenu za novčane nagrade. Te zajednice uključuju pojedince iz cijelog svijeta i dalje će se nazivati ​​”internetske paneli“, “internetska panel“, “paneli” ili “panel“.

Vi” i “vaš” se odnose na vas kao pojedinca i član našeg mrežnog panela.

Softver koji koristimo za upravljanje našim pločama dalje će se nazivati ​​”platforma“.

Registracijom na našoj platformi postajete član našeg mrežnog panela i, kao posljedica, od vas će se tražiti da nam date neke osobne podatke. Vaše članstvo u našim panelima omogućava da sudjelujete u našim istraživanjima, ali vaše sudjelovanje je dobrovoljno.

Adresa e-pošte našeg službenika za zaštitu podataka je dpo@brainactivepanels.com.

Ako niste zadovoljni načinom na koji prikupljamo i koristimo vaše podatke, imate pravo žaliti ANSPDCP, rumunjsko nadzorno tijelo za pitanja zaštite podataka (www.dataprotection.ro). Bili bismo vam zahvalni ako nam se prvo obratite kad imate pritužbu kako bismo je pokušali riješiti.

Vrlo je važno da informacije koje imamo o vama budu točne i ažurirane. Javite nam svaki put kad se vaši osobni podaci promijene slanjem e-pošte na support@brainactivepanels.com.

Za obradu osjetljivih podataka potreban je vaš izričiti pristanak.

2. Kako koristimo vaše osobne podatke

Vaše ćemo osobne podatke koristiti samo ako nam je to zakonom dozvoljeno. Najčešće se koriste vaši osobni podaci:
(a) tamo gdje moramo uspostaviti odnos između nas (postajanje članom naše platforme, sudjelovanjem u istraživanjima javnog mišljenja i dijeljenjem vaših podataka s klijentima koji su naručili ispitivanja javnog mnijenja koja provodimo).
(b) tamo gdje je to potrebno zbog naših legitimnih interesa (ili interesa treće strane) i kada vaši interesi i osnovna prava ne prevladavaju nad tim interesima.
(c) tamo gdje moramo ispuniti zakonsku ili regulatornu obvezu.

Općenito se ne oslanjamo na pristanak kao pravni osnov za obradu vaših osobnih podataka. Suština naše suradnje je da se registracijom na našoj ploči dopuštamo obradu vaših osobnih podataka. Moguće je da nam ponekad pružite osjetljive podatke o vama. Osjetljivi podaci odnose se na podatke koji uključuju detalje o vašoj rasi ili etničkoj pripadnosti, vjerskim ili filozofskim vjerovanjima, seksualnom životu, seksualnoj orijentaciji, političkim mišljenjima, članstvu u sindikatu, podacima o vašem zdravlju i genetskim i biometrijskim podacima (npr. Praćenje kretanja očiju ili kodiranje lica). Razlog zbog kojeg ste odlučili da nam dostavite bilo koju od gore navedenih informacija je davanje pristanka da vas uključimo u širi spektar ispitivanja javnog mnijenja kako biste mogli ostvariti veće nagrade. Ne prikupljamo nikakve podatke o kaznenim presudama i prekršajima. Prilikom obrade vaših osjetljivih podataka pouzdati ćemo se u vaš pristanak.

U bilo kojem trenutku imate pravo odustati od naše suradnje ili samo povući svoj pristanak za obradu vaših osjetljivih podataka slanjem e-pošte na support@brainactivepanels.com.

3. Svrha obrade vaših osobnih podataka

Ispod možete pronaći opis načina na koji namjeravamo koristiti vaše osobne podatke i pravne osnove na kojima ćemo takve podatke obraditi. Objasnili smo i koji su naši legitimni interesi.

Vaše osobne podatke možemo obraditi na više zakonitih osnova, ovisno o specifičnoj svrsi za koju koristimo vaše podatke. Pošaljite nam e-poštu na dpo@brainactivepanels.com ako vam trebaju detalji o određenom pravnom osnovu na koji se oslanjamo u obradi vaših osobnih podataka u onim slučajevima u kojima više u tablici u nastavku navedeno je više od jednog pravnog osnova.

Svrha / aktivnost Vrsta podataka Zakonska osnova za obradu
Da vas registriramo kao novog člana našeg mrežnog panela (a) Dob
(b) Seks
(c) Regija
(d) adresa e-pošte
Uspostavljanje veze s vama – registracija kao člana našeg panela.
Da bismo obradili i isporučili svoje poticaje:
(a) Upravljanje plaćanjima i naknadama
(a) Identitet
(b) kontaktni podaci
(c) Financijski podaci
(d) Transakcija
(a) Izvođenje odnosa s vama
(b) Potrebno za našim zakonitim interesima da bismo povratili plaćanja koja su vam dostavljena u nedostatku utemeljenog razloga
Da biste upravljali našim odnosom s vama, što uključuje:
(a) Obavještavamo vas o promjenama koje su napravljene u našim Uvjetima ili našim pravilima o privatnosti
(b) tražeći da napustite recenziju ili popunite anketu
(a) Identitet
(b) kontaktni podaci
(c) Profil
(d) Marketing i komunikacije
(a) Izvođenje odnosa s vama
(b) Nužno kada se moramo pridržavati zakonske obveze
(c) Potrebno je da ažuriramo svoje evidencije i proučimo kako se koriste naši proizvodi / usluge
Administrirati i zaštititi naše poslovanje i web mjesto (uključujući popravljanje tehničkih problema, analizu podataka, testiranje, održavanje sustava, podršku, izvještavanje i hosting podataka) (a) Identitet
(b) kontaktni podaci
(c) Tehnički podaci
(a) Potrebno za naše legitimne interese za vođenje poslovanja, pružanje administrativnih i IT usluga, sigurnost mreže, sprječavanje prijevara i u kontekstu reorganizacije poslovanja ili grupnog restrukturiranja.
(b) Nužno kada se moramo pridržavati zakonske obveze
Da bismo koristili analizu podataka za poboljšanje naše web stranice, naših proizvoda / usluga, marketinga, odnosa s kupcima i iskustava (a) Tehnički podaci
(b) Podaci o korištenju
Potrebno je da naši legitimni interesi definiraju vrste kupaca za naše proizvode i usluge, kako bi naša web stranica bila ažurirana i relevantna, kako bismo razvijali poslovanje i provodili svoju marketinšku strategiju
Davanje prijedloga i preporuka u vezi s robom ili uslugama koje bi vas mogle zanimati (a) Identitet
(b) kontaktni podaci
(c) Tehnički podaci
(d) Podaci o uporabi
(e) Profil
Potrebno je za naše legitimne interese za razvoj naših proizvoda / usluga i rast poslovanja
Da biste podijelili svoje kontakt podatke s našim podizvođačima kako biste mogli izravno sudjelovati u njihovim anketama (a) Podaci za kontakt Potrebno za vaše sudjelovanje na anketama koje direktno izvode naši podizvođači

4. Komunikacija putem e-pošte

Primit ćete komunikacije putem e-pošte od nas:
(a) kada vas pozovemo da sudjelujete u anketi;
(b) kada vam pružimo relevantne podatke o funkcioniranju naše platforme (npr. državni praznici, promjene u našim Uvjetima i odredbama, informacije povezane s plaćanjima itd.).

Zatražit ćemo vaš izričiti pristanak prije nego što počnemo slati marketinške e-poruke (osim relevantnih podataka temeljenih na našoj suradnji) ili prije dijeljenja vaših osobnih podataka s bilo kojom trećom stranom u marketinške svrhe.

5. Otkrivanja vaših osobnih podataka

Možda ćemo morati dijeliti vaše osobne podatke sa stranicama spomenutim u nastavku u svrhe koje su navedene u gornjoj tablici:
(a) pružatelji usluga koji nude usluge informatičke administracije i upravljanja sustavom.
(b) profesionalni savjetnici, uključujući odvjetnike, bankare, revizore i osiguravatelje koji pružaju savjetodavne, bankarske, osiguravajuće i računovodstvene usluge.
(c) porezne vlasti, regulatori i druge slične institucije sa sjedištem u Rumunjskoj, kao i drugim relevantnim jurisdikcijama, koje zahtijevaju izvještavanje o aktivnostima obrade podataka u određenim okolnostima.
(d) treće strane kojima prodamo ili prenosimo ili s kojima spajamo dijelove našeg poslovanja ili naše imovine, ili izvođačima za vaše sudjelovanje u detaljnim anketama.

Tražimo od svih trećih strana koja dobivaju vaše podatke da poštuju sigurnost vaših osobnih podataka i da postupaju u skladu sa zakonom. Takvim trećim stranama dopušteno je obrađivati ​​vaše osobne podatke samo u određene svrhe i u skladu s našim uputama.

Kada sudjelujete u određenim istraživanjima, možda ćete biti upitani želite li da se neki od vaših osobnih podataka dijele s korisnicima anketa koje provodimo, tako da možete sudjelovati u sljedećim fazama tih anketa. Dijelit ćemo vaše osobne podatke samo ako pristajete na takve radnje.

6. Međunarodni transferi

Vaše osobne podatke dijelimo u grupi tvrtki, što uključuje prijenos vaših podataka izvan Europskog gospodarskog prostora (EEA).

Zemlje izvan Europskog gospodarskog prostora (EEA) ne nude uvijek istu razinu zaštite vaših osobnih podataka, pa je europsko pravo zabranilo prijenos osobnih podataka izvan EEA osim ako prijenos ne ispunjava određene kriterije.

Mnogi se naši pružatelji usluga nalaze izvan Europskog gospodarskog prostora (EEA), pa će njihova obrada vaših osobnih podataka uključivati ​​prijenos podataka izvan EGP-a.

Kad god prenosimo vaše osobne podatke izvan EEA, trudimo se da osiguramo sličan stupanj sigurnosti podataka implementirajući barem jednu od sljedećih zaštitnih mjera:
(a) prenosit ćemo vaše osobne podatke samo u one države za koje se smatra da pružaju odgovarajuću razinu zaštite osobnih podataka; ili
(b) ako koristimo određene pružatelje usluga, možemo koristiti posebne ugovore ili kodekse ponašanja ili mehanizme certificiranja koje je odobrila Europska komisija koji osobnim podacima daju jednaku zaštitu koju imaju u Europi; ili
(c) ako koristimo davatelje usluga sa sjedištem u Sjedinjenim Državama, možemo im prenijeti podatke ako su oni dio zaštite privatnosti između EU i SAD-a, što zahtijeva da pružaju sličnu zaštitu osobnim podacima koji se dijele između Europe i SAD-a.

Ako nijedna od gore navedenih mjera zaštite nije dostupna, možemo zatražiti vašu izričitu suglasnost za određeni prijenos osobnih podataka. Imate pravo u bilo kojem trenutku povući svoj pristanak slanjem e-pošte na dpo@brainactivepanels.com. Također, pošaljite nam e-poštu na dpo@brainactivepanels.com ako želite dodatne informacije o konkretnom mehanizmu koji koristimo kada prenosimo vaše osobne podatke izvan EEA.

7. Sigurnost podataka

Uveli smo odgovarajuće sigurnosne mjere da spriječimo slučajno gubitak vaših osobnih podataka, njihovo neovlašteno korištenje ili pristup, kao i njihovu izmjenu ili otkrivanje. Pored toga, ograničavamo pristup vašim osobnim podacima na one zaposlenike, agente, podugovarače i ostale treće strane koji imaju specifičnu potrebu znati takve podatke. Vaše će osobne podatke obrađivati samo na temelju naših uputa i za njih se primjenjuje dužnost povjerljivosti.

Štoviše, uspostavili smo postupke za rješavanje mogućih kršenja osobnih podataka; obavijestit ćemo vas o kršenju podataka i također ćemo obavijestiti bilo koji odgovarajući regulator tamo gdje to zakonski zahtijevamo.

8. Čuvanje podataka

Vaše osobne podatke zadržavat ćemo samo onoliko dugo koliko je potrebno da ispunimo svrhe u koje smo ih prikupili, uključujući u svrhu ispunjavanja bilo kakvih pravnih, računovodstvenih ili izvještajnih zahtjeva.

Da bismo odredili odgovarajući rok zadržavanja osobnih podataka, uzimamo u obzir količinu, prirodu i osjetljivost osobnih podataka, potencijalni rizik od štete od neovlaštene uporabe ili otkrivanja vaših osobnih podataka, u svrhu koje obrađujemo vaše osobne podatke i mogućnost da se te svrhe postignu drugim sredstvima, kao i primjenjivim zakonskim zahtjevima.

Prema zakonu, moramo čuvati osnovne podatke o našim kupcima (uključujući podatke za kontakt, identitet, financijske podatke i transakcije) 10 godina nakon što oni prestanu biti kupci u porezne svrhe.

Možete nas tražiti da izbrišemo vaše podatke: pogledajte više informacija u točki 9 dolje.

Također, možemo anonimizirati vaše osobne podatke (tako da više ne mogu biti povezani s vama) u istraživačke ili statističke svrhe. U tom slučaju možemo te podatke koristiti u nedogled bez daljnjeg.

9. Vaša zakonska prava

Pod određenim okolnostima imate prava u vezi sa svojim osobnim podacima prema zakonima o zaštiti podataka. Ukratko, imate pravo na:
(a) zatražite pristup svojim osobnim podacima.
(b) zatražite ispravku vaših osobnih podataka.
(c) zatražiti brisanje svojih osobnih podataka.
(d) odbiti obradu vaših osobnih podataka.
(e) zatražite ograničenje obrade vaših osobnih podataka.
(f) zatražiti prijenos vaših osobnih podataka.
(g) povući svoj pristanak.

Ako želite iskoristiti neko od gore navedenih prava, pošaljite nam e-poštu na support@brainactivepanels.com.

Nećete morati plaćati naknadu za pristup svojim osobnim podacima (ili ostvarivanje bilo kojeg drugog prava). Međutim, možemo naplatiti razumnu naknadu ako je vaš zahtjev očito neutemeljen, ponavljajući ili pretjeran. Alternativno, u tim okolnostima možemo odbiti udovoljiti vašem zahtjevu.

Možda ćemo trebati zatražiti od vas određene podatke kako biste nam pomogli da potvrdimo vaš identitet i osiguramo vam pravo na pristup vašim osobnim podacima (ili ostvarivanje bilo kojeg vašeg drugog prava). Ovo je sigurnosna mjera kojom se osigurava da se osobni podaci ne otkriju nijednoj osobi koja nema pravo na njihov prijem. Također vas možemo kontaktirati kako bismo vas zatražili za dodatne informacije u vezi sa vašim zahtjevom za ubrzanje odgovora.

Na svaki legitimni zahtjev pokušavamo odgovoriti u roku od mjesec dana od prijema. Povremeno nam može potrajati i dulje od jednog mjeseca ako je vaš zahtjev posebno složen ili ste postavili brojne zahtjeve. U tom slučaju obavijestit ćemo vas i stalno vas ažurirati.